Wat ooit begon als een klein schoenmakersbedrijfje heeft zich inmiddels uitgebreid tot een eigen merk: Schoenmakerij Woestenburg in de Nieuwstraat in Haarlem bestaat 50 jaar! Het jubileum wordt zaterdag 3 maart gevierd met een hapje en drankje voor alle klanten.

Hoe Schoenmakerij Woestenburg ooit begon   

Schoenmakerij Woestenburg

Jaap Woestenburg begon het bedrijf vijftig jaar geleden aan de Botermarkt. Ongeveer twintig jaar later, in 1988, nam Fons Duivenvoorden het bedrijf echter van hem over. Bart Duivenvoorden, de zoon van Fons, lanceerde in 2009 het merk Duyf Shoes. Bart (1982) werd in 2002 uitgeroepen tot beste leerling schoenmaker van Nederland. Na in de Haarlemse zaak van zijn vader twaalf jaar schoeisel te hebben gerepareerd, besloot hij in 2009 om het niet alleen bij reparaties te houden. Hij wilde ook ontwerpen en produceren. De geboorte van een exclusief merk was een feit: Duyf Shoes.

Duyf Shoes & Schoenmakerij Woestenburg

Duyf Shoes verlaat per 1 maart de kleine winkel in de Parlaarsteeg en trekt in bij Schoenmakerij Woestenburg in de Nieuwstraat. Het repareren en ontwerpen van schoenen gebeurt voortaan op één plek waardoor er efficiënter kan worden gewerkt. Een bijkomend voordeel is dat in de drukke winkel van Woestenburg méér mensen kennis kunnen maken met de schoenen van Duyf Shoes. Die worden door middel van een eigen ontwikkelde techniek en receptuur met speciale inkt gekleurd. Hierdoor kreeg Duyf Shoes veel succes en levert de herenschoenen inmiddels in 22 kleuren en kleurencombinaties.

“Het leuke is dat klanten die bij Woestenburg hun schoenen komen halen of brengen voortaan niet alleen ons herstelwerk zien, maar ook het ontwerpen, kleuren en afwerken van door Bart ontworpen nieuwe schoenen. Wat dat betreft wordt de oude lijn van een mooi ambacht doorgetrokken naar de toekomst. Daar zijn we best trots op”, zegt Fons Duivenvoorden. Een andere vernieuwing is het online regelen van schoenreparaties. Klanten kunnen hun wensen aangeven waarna Woestenburg de schoenen ophaalt, repareert en weer terug brengt. Wat een service.

Foto header: Ramon Philippo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here