Sorry, je bent erin getrapt. Haarlem gaat niet onder het mes, maar OP het mes! Dit najaar bestaat Schreuder & Kraan namelijk tien jaar! Vanwege hun voorliefde voor Laguiole messen, is er een special zakmes voor Haarlem gemaakt. Hij heet, hoe toepasselijk, de Mug.

Haerlems-Bodem-Schreuder-Kraan-Haarlem-Mes-Collage
Schreuder & Kraan vindt het nog altijd lastig om in één woord hun winkel in de Gierstraat te omschrijven. “Maar het lijkt er op dat de kunst van het genieten de lading aardig dekt.” Een mooie omschrijving voor een zeer mooie winkel. Merkbaar is dat Schreuder & Kraan verder gaan dan ‘spulletjes verkopen’, zoals zij zelf schrijven “Onze winkel delen we met u.”

“Onze winkel delen we met u.”

Het mes: de Mug
Eén van de producten waar, vanaf het begin, een persoonlijke voorliefde voor was, zijn de Franse Laguiole messen. Daarom leek het Marc en Nicole (resp. Schreuder en Kraan) een goed idee om het 10-jarig bestaan te markeren met het uitbrengen van een uniek en bijzonder zakmes voor de stad Haarlem. Zijn wij dan de eerste stad met ons eigen mes?! Te gek! Voor zover ons bekend is er geen stad in Nederland die zijn eigen mes heeft.

Mug-cadeau-web

Onze burgervaarder heeft zich bereid verklaard om op donderdag 20 november het eerste exemplaar van dit mes in ontvangst te nemen. Het mes wordt uitgebracht in twee edities: een gelimiteerde en genummerde editie die is uitgevoerd in authentiek 16e eeuws eikenhout (een verwijzing naar de Haarlemmerhout, het bos waar deze stad zo onlosmakelijk mee verbonden is) en een ongenummerde editie in ebbenhout. De messen zijn niet goedkoop, maar de oplage is dan ook zeer beperkt. De verwachte verkoopprijs zal zo tussen de €250,- en €300,- gaan liggen, wat dan wellicht niet duur is voor zo’n exclusief product.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here