Ondanks de coronacrisis doet de groep Haarlem e.o. van Amnesty International ook dit jaar weer mee aan de internationale schrijfmarathon Write for Rights. Onder het motto ‘schrijf een brief, verander een leven’ zal er dit jaar meer thuis worden geschreven en kan ook worden deelgenomen aan een online-schrijfactie.

Sinds de start in 1961 is het idee achter Write for Rights dat een lawine aan brieven en kaarten indruk maakt en autoriteiten dwingt mensen eerlijker te behandelen. Het blijkt te werken, want geen regeringsleider wil bekend staan als onderdrukker of tiran. De afgelopen jaren heeft Write for Rights dan ook geleid tot bescherming of zelfs vrijlating van een aantal mensen voor wie werd geschreven.

Write for Rights

Dit jaar wordt geschreven voor tien mensen die, hoe verschillend ze ook zijn, met elkaar gemeen hebben dat hen groot onrecht is aangedaan door de autoriteiten: Germain Rukuki (Burundi), Gustavo Gatica (Chili), Khaled Drareni (Algerije), Melike Balkan en Özgür Gür (Turkije), Idris Khattak (Pakistan), Paing Phyo Min (Myanmar), Popi Qwabe en Bongeka Phungula (Zuid-Afrika), Jani Silva (Colombia), Nassima al-Sada (Saudi-Arabië) en de El Hiblu 3 (Malta).

Er zijn er dit jaar vooralsnog vier openbare schrijfacties gepland.

Woensdag 2 december: Badhuis Leidsebuurt, 9:00-12:00 uur

Donderdag 3 december: De Pauwehof Heemstede, 9:30-11:30 uur

Zondag 6 december: Seinwezen Haarlem, 16:00-18:30 uur

Donderdag 10 december: De Pauwehof Heemstede, 9:30-11:30 uur

Online-schrijfactie

Vrijdag 20 november is ook een online-schrijfactie van start gegaan. Informatie over deze digitale schrijfmarathon Write for Rights is te vinden op de site van Amnesty International.
Traditiegetrouw worden op de bijeenkomst, tere ere van de Dag van de Rechten van de Mens, in de Lutherse Kerk de resultaten van Write for Rights in Haarlem en omstreken bekend gemaakt.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de groep Haarlem e.o. van Amnesty International.
Klik hier voor meer Haerlems Bodem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here