Ben Rogmans en Sebastiaan van Leeuwen, twee Haarlemmers met een liefde voor elektronische muziek hebben elkaar gevonden in Sabotage: een live techno act. Gewapend met drumcomputers, synthesizers en sequencers improviseren ze elektronische muziek. In deze video zijn ze te zien met een indrukwekkende live performance op het Kopje van Bloemendaal.

Sabotage

Volledig in het moment

Sebastiaan: “De muziek ontstaat volledig in het moment, we bereiden niks voor. Live muziek maken is een stuk spannender dan dj’en. We hebben geen platen om op terug te vallen, alleen een tempo en misschien een toonsoort.” 
De instrumenten en apparatuur die ze gebruiken helpen daar wel bij, legt Ben uit: “We kunnen dankzij onze moderne hardware heel snel een sound neerzetten. In de jaren ‘80 hebben een paar drumcomputers van Roland house en techno laten ontstaan. Daarna kwam de computer met software centraal, maar nu is er weer een golf van ontwikkelingen op hardware gebied. DJ’s en producers smelten samen en er ontstaat een nieuwe generatie van muzikanten, die net als wij live techno produceren. Die scene groeit razendsnel. Ik denk dat we aan de vooravond van een nieuw tijdperk staan.”

Dit is bijzonder

De video is gemaakt door Desley Marcus, die Sabotage wil helpen om een groter publiek te bereiken: “Wat deze jongens aan het doen zijn is echt bijzonder. Tijdens hun optreden hoor je gewoon dat ze allebei op zoek zijn naar een groove. Als ze elkaar daar dan steeds in weten te vinden en de beat knalt er in…. Dat is magisch. Ik wil dat vastleggen en aan de wereld laten zien.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here