In Fotogalerie De Gang is vanaf 17 juni de expositie Selfportraits? van fotograaf Sander Stoepker te zien. Selfportraits? is een project in samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het is een studie over perspectief en perceptie.

Selfportraits?
Sander Stoepker

SELFPORTRAITS? door Sander Stoepker

Sander heeft zich laten inspireren door Vincent van Gogh, de meester van het zelfportret, en wilde zien of er verschillen zijn tussen een portret en een zelfportret. Hij portretteerde in tien dagen ruim driehonderd bezoekers van het museum. Het resultaat is een dubbelportret: één genomen door de fotograaf en een tweede door de persoon zelf, met een remote, zonder de fotograaf er bij.

De opening zal op zaterdag 15 juni vanaf vijf uur plaatsvinden in de kerkzaal van de Doopsgezinde kerk, ingang Frankestraat 24. De fotograaf is hierbij aanwezig en zal door Ziggy Klazes geïnterviewd worden. Tevens vertelt psychiater Pim Scholte over zijn visie op zelfbeeld en identiteit. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door ‘All The King’s Daughters’. Voorafgaand aan deze opening vindt vanaf half drie in de kerkzaal een evenement plaats rondom de poulewedstrijd van de Nederlandse Leeuwinnen tegen Kameroen op het WK.

Selfportraits?
door Sander Stoepker

Fotogalerie De Gang

Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen eens met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente. 

Meer te weten komen over de expositie? Neem een kijkje op site van fotogalerie De Gang .Bekijk ook de uitgaanstips van deze week op Haerlems Bodem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here