Haarlem wordt overspoeld met Serious Request acties. Veel personen, bedrijven en instellingen grijpen deze kans om hun stempel achter te laten op dit, in goodwill gedompelde, evenement. Haerlems Bodem kiest de leukste acties voor je uit zodat jij alleen maar hoeft te genieten in de meest hectische week van december. Dit keer vragen wij aandacht voor de soundtrack van Haarlem, Damiaatjes, gemaakt door  Baptist.

We hebben inmiddels een mes voor de stad, we hebben een T-shirt voor de stad, maar we hebben nu ook een soort van soundtrack voor de stad. De mannen van Baptist zijn hun mancave, lees studio, in gedoken om een track op te nemen speciaal voor Serious Request 2014.

daminaaint

We (her)kennen allemaal de Damiaatjes. Typisch Haarlems; sfeervol en autenthiek. Dit dachten de mannen van Baptist ook, want zij hebben het bekende luiden van de Damiaatjes geremixt tot een lekker nummertje dat elke Haarlemmer gehoord moet hebben. Deze track heeft Baptist al vaker live gespeeld, maar voor Serious Request zijn ze de studio in gedoken om er een mooie, downloadbare, mix van te maken.

“Het eindresultaat is meer dan fantastisch.”

Ook hebben zij een aantal bevriende producers gevraagd om hun eigen draai te geven aan de track. “Het eindresultaat is meer dan fantastisch.” De remixen zijn gemaakt door Jaromir, Tieska en Pelle (Karton). Het artwork is gemaakt in samenwerking met Vincent Uilenbroek van Horizonverticaal. Luister hier de eerste snippet en houdt de Facebook van Baptist in de gaten voor meer releases!

De Damiaatjes, het meest Haarlemse geluid dat er is, is vanaf 5 december verkrijgbaar via onder andere iTunes, BandCamp en Spotify. De gehele opbrengst van Damiaatjes gaat naar Serious Request 2014. Wij vinden dit super tof van de boys van Baptist. Zij gebruiken hun kracht, het produceren van muziek, om iets te doen voor Serious Request. Slim! Bij je leest blijven en zo iets origineels en moois afleveren. Chapeau!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here