Misschien wil jij iets goeds doen voor een ander, maar heb je geen idee waar je precies moet beginnen. Daarom is Serve The City dag in het leven geroepen. Zaterdag 2 november is er weer gelegenheid om stadsgenoten te helpen die het hard nodig hebben.

Haarlem is een van de 65 steden wereldwijd die mee doet aan dit initiatief. Tijdens deze editie zijn er twaalf projecten in Haarlem waar een goede daad wordt gedaan. Zo wordt een verwaarloosde tuin winter klaar gemaakt en een schutting in de beits gezet. Naast praktische hulp wordt er bijvoorbeeld ook pannenkoeken gebakken voor het Leger des Heils.

Serve The City Haarlem

De meeste projecten zijn al vol, maar op het moment van schrijven wordt er nog hulp gezocht bij een make-over van 2 kinderkamers en bij het laminaat leggen bij een alleenstaande moeder. Misschien wel iets waar jij graag bij wilt helpen? Je kan je hiervoor nog opgeven via stchaarlem.nl.

De Serve The City dag begint zaterdag 2 november om 9:15 uur in de Goede Herderkerk in Haarlem. Om 15:30 uur sluiten de vrijwilligers de dag gezamenlijk af met een hapje en een drankje.

Stichting Present Haarlem

Deze bijzondere dag wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Present Haarlem. Nu is 2 november misschien wat kort dag voor jou. Maar dit stuk heeft je wel even aan het denken gezet hoe jij voor je stadsgenoten kan inzetten als vrijwilliger. Goed nieuws: Stichting Present Haarlem slaat een brug tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Op de website van Stichting Present Haarlem kan je meer informatie vinden over hoe jij kan helpen. Daarnaast is het ook mogelijk om je als voetbalclub, studieclub of bijvoorbeeld als gezin op te geven om te helpen. Zo maak je helpen nog eens extra gezellig!

Meer Haerlems Bodem? Lees hier het verrassende interview met taxichauffeur Brian.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here