kebab uit Griekenland, noodles uit Japan, fried chicken uit Schotland, een vegan hotdog uit Korea… Er is een nieuw restaurant in de stad. Graffiti kitchen and bar is een shared dining concept, wat eten nóg gezelliger maakt. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd en namen een… hapje én kijkje…

Als je bij Graffiti door de ramen naar binnen kijkt, zie je kleur. Op de muren zijn werken gespoten met, je raadt het al, graffiti. In de recensies op social media wordt deze plek nu al beschreven als ‘funky’ en met een ‘geweldige vibe’. Het geeft een hip en internationaal gevoel, want streetart is overal. Op de grote muur bij binnenkomst schittert een heel bekend kunstwerk in een hip jasje. Kun jij ontdekken welk kunstwerk hier afgebeeld is?

Shared dining bij Graffiti kitchen and bar

Shared dining bij Graffiti kitchen and bar

Naast de streetart op de muren, serveren ze bij Graffiti streetfood gerechten van over de hele wereld. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische en lokale producten of ondernemers met een bijzonder verhaal. Deze gerechten komen in kleine porties, zodat je kan delen óf, als je niet zo van het delen bent, veel kunt proeven. ‘Share the food, share the love’ staat er op de menukaart. Ze serveren ook verschillende cocktails, die ook gedeeld (kunnen) worden. Een aanrader is de Honey Dawa uit Kenia. Je krijgt een pot met honing en een spatel op tafel waarmee je de cocktail zelf zoeter maken.

Shared dining bij Graffiti kitchen and bar

Als dessert werden er nana cue uit de Filippijnen en churros uit Mexico geserveerd

Op de soft-opening vorige week kregen wij kebab uit Griekenland, noodles uit Japan, fried chicken uit Schotland, een vegan hotdog uit Korea met rijst als bijgerecht. Als dessert werden er nana cue (gebakken banaan) uit de Filippijnen en churros uit Mexico geserveerd. Om je vingers bij af te likken! Leuk om te weten: er zijn veel vega(n) opties. Daar worden we bij Haerlems Bodem ook blij van.

Shared dining bij Graffiti kitchen and bar

Ga het zelf ontdekken bij Graffiti kitchen and bar in de Spekstraat 6.

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

Meer over horeca lezen op HB? Hier een lijstje met plekken voor wijnliefhebbers en spots met goede wifi en lekkere taart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here