Wattefack heb je in je zak?

0
192

Jonathan ten Broeke, Davey Driessen, Jikkie Schelling en Merlijn Willemsen hebben met hun film Wattefack heb je in je zak? zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht gesleept tijdens de finale van Shoot Your Shot #14, dé filmcompetitie van de Filmschuur voor jongeren uit Haarlem en omgeving.

Shoot Your Shot #14

Shoot Your Shot # is een korte filmcompetitie voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar, met dit jaar als thema: Knal. Een recordaantal van veertig films werd ingezonden, waarvan vijftien films de finale haalden. Ter voorbereiding volgden de deelnemers in oktober een tips & tricks workshop Stijn Bouma, die met zijn korte film Lejla geselecteerd werd voor het filmfestival Cannes. Enkele weken later kregen de finalisten een montageworkshop van editor en colorist (schilder die zich toelegt op kleureneffecten) Jelle Helwig.

Shoot Your Shot #14 finale

Wattefack heb je in je zak?

De winnaar van Shoot Your Shot #14 is de film Wattefack heb je in je zak. De jury: “Het stukje ‘Wat heb je allemaal nog meer in je zak zitten? Alles wat je ooit nodig zult hebben’ willen we nomineren voor de beste dialoog van. De rest mag er ook wezen: Wattefack is een volwassen, sprookjesachtige, artistiek uitgesproken film die ons allen betoverd achter heeft gelaten.”

Wattefack heb je in je zak? wordt van donderdag 13 t/m woensdag 19 december vertoond als voorfilm bij alle films in de Filmschuur. Daarnaast krijgen de winnaars een waardebon van Open Studio aangeboden en biedt EYE Filmmuseum Amsterdam een plek aan in de MovieZone Jury op één van de grote filmfestivals en gratis toegang tot de MovieZone Talent Day.

De overige prijzen

De tweede prijs ging naar Don’t feed the reptiles van Guido Duijn, de derde prijs naar Dear Big Bang, a love not given lightly van Lotus Hebbing en de aanmoedigingsprijs was voor Breaking Shot van Tamar Aydin en Charlotte Bernson. De winnende films zijn te zien op www.shootyourshot.nl.


De tweede prijs ging naar Don’t feed the reptiles


Breaking Shot winnaar van de aanmoedingsprijs


Wie Niet Weg Is, Is gezien

De juryleden van Shoot Your Shot #14 finale

Shoot Your Shot #14 finaleDit jaar bestonden de juryleden uit cameraman Christian van Duuren, filmrecensent  Hugo Emmerzael, scenarioschrijver Daan Gielis, actrice Ellen Parren, filmregisseur Ena Sendijarević en Filmschuur-Toneelschuur jongerenambassadeur Lisa Straatman. Ze waren verrast door de hoge kwaliteit van de films, die duidelijk met veel liefde en passie zijn gemaakt. De jury was onder de indruk van de professioneel ogende cameravoering en erg enthousiast over met hoeveel fantasie en originaliteit de makers in zo’n korte tijd unieke werelden hebben weten te creëren.

Meer HB? klik dan heel gauw hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here