Absoluut een “room with a view”! In de Dakkas vind je het hoogste theater van Haarlem met een fantastisch uitzicht. Op deze toplocatie was vrijdag 31 mei de voorstelling Comedy on Top of Haarlem 2 te zien. De voorstelling van organisator Haarlem Comedy Factory was speciaal bedoeld voor Haarlemse expats: de grappen en snelle schetsjes waren in het engels.

comedy on top of Haarlem
Vlnr: Kat Nip, Edo Berger, Xialoli Go, Emily Higginson, Marc McGormack, Ken Parsons

Een vak apart

Het team van  Arianna Ardia (Expats Haarlem) zorgde voor een vlotte en vriendelijke organisatie in het theater. Stand-up comedy is een vak apart: vijf comedians met elk een eigen stijl zorgden voor een verrassende voorstelling in het uitverkochte theatertje. Ken Parsons introduceerde met veel enthousiasme de vijf performers: Kat Nip uit Polen, de Ierse Mark McGormack, Emily Higginson uit de VS, de Chinese Xialoli Go en onze eigen Edo Berger.

comedy on top of Haarlem
Katnip bij Comedy on Top of Haarlem

Verschillende stijlen

Het was wel even wennen: snelle grappen in het Engels van de vijf comedians met elk een eigen accent. En elk met een eigen stijl: zo koos de Ierse Mark voor een ‘schiet mij maar lek’ houding: een langzaam tempo, een onbewogen gezicht en een wat onbeholpen houding. Emily ging voor een snelle reeks grappen met een perfecte timing. De Chinese Xialoli gebruikte in haar act veel korte zinnen met een korte grappige pointe aan het eind.

comedy on top of Haarlem
Een zaal vol blije gezichtjes

De zaal

De reacties uit het publiek waren wisselend, soms een wat gespannen afwachten dan weer een bevrijdende lachbui. Commentaar van Gwen, copywriter uit Engeland: “Stand-up comedian is een lastig vak. Ik herken de bedoeling van de teksten wel maar het komt niet altijd goed over. Waarschijnlijk zijn er wat weinig expats in het publiek…”

comedy on top of Haarlem
Edo Berger in vorm

Toppertjes van Comedy on top of Haarlem

Hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld Edo Berger. Met een goede mimiek en een perfecte timing vermaakte hij de zaal, met reacties variërend van kleine glimlachjes tot hilarische lachbuien. De grappen over onze verhouding met buitenlandse toeristen waren heel herkenbaar voor een Nederlands publiek, dus misschien had Gwen uit Engeland toch gelijk.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de pinkstercolumn van Tom de Haan.

Tekst en fotografie: Rob Ouwerkerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here