Vanaf Halloween tot het einde van het jaar is Haarlem een spookhuis rijker. Het voormalige slachthuis van Haarlem in de Slachthuisbuurt wordt omgetoverd tot een griezel oord. Stap in de wagon van het treintje en laat je meenemen door een kunstzinnig spookhuis in dit bijzondere, ook wel een beetje spooky, monument van Haarlem.

Slachthuis van Haarlem

Het oude slachthuis van Haarlem staat al sinds eind jaren ‘80 leeg. De oude functie van het gebouw is nu nog steeds goed zichtbaar in de monumentale hallen. Daarnaast hangt het pand nog vol met de attributen van het slachthuis. Binnenkort zal het Slachthuis gerenoveerd worden. Dit gebeurt wanneer BPD en DE Nijs het Slachthuisterrein gaan transformeren naar een nieuw duurzaam stukje stad. Er komt bijvoorbeeld een popcentrum, diverse horecagelegenheden, bedrijfsruimten voor duurzame en creatieve ondernemers en circa 170 woningen op het Slachthuisterrein. Daarom is nu is hét moment om het pand nog één keer in zijn oude, angstaanjagende glorie te ervaren. Het slachthuis wordt daarvoor omgetoverd tot een uniek spookhuis.

Spookhuis

Met gebruik van licht, geluid, decor, projectie, geur, theater en andere kunstvormen wordt een kunstzinnige ode aan het pand en het abattoir gecreëerd. Meer dan een dozijn kunstenaars hebben de handen in elkaar geslagen om dit unieke spookhuis te creëren. Het project bevindt zich op het snijvlak van expositie en kermis. Noem het een kunstzinnige, misschien ook wel beetje krankzinnige, kermisattractie. Met een treintje rijd je dwars door het spookhuis. Verschillende scenes passeren de revue en maken dit tot een bijzonder spektakel voor jong en oud en voor kunstliefhebbers en griezelfans. Na het bezoek aan het slachthuis kunnen bezoekers bijkomen in de Slachthuis13-bar waar gedurende de looptijd diverse activiteiten plaatsvinden zoals exposities, DJ- en liveoptredens.

Kom jij griezelen?

Het spookhuis is iedere zaterdag en zondag geopend in de periode van 1 november 2019 tot en met 5 januari 2020. In de kerstvakantie ook op donderdag en vrijdag. Van 12:00 uur tot 18:00 uur vertrekt er ieder kwartier een ritje door het spookhuis.

Een kaartje kost 8 euro per persoon. Ben je onder de 16 of heb je een Haarlempas of Stadspas? Dan is een kaartje 4 euro. Daarnaast is het natuurlijk een spookhuis; daarom is de leeftijd voor een bezoek vanaf 10 jaar. Nog niet bang? Reserveer dan via slachthuisterrein.nl/spookhuis je kaartje of koop een kaartje aan de kassa (alleen PIN) op het Slachthuisterrein, Oorkondelaan 3 in Haarlem.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan ons artikel over Serve The City.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here