Wie ooit de oude slager Broekhof heeft bezocht en bijvoorbeeld zijn fazantsaucijsjes heeft geproefd, die weet dat hij/zij nu rondloopt met een enorm gemis. De ambachtsslager van weleer op de Kruisstraat was ooit wel doorgestart, maar toch had je een gevoel dat er wat miste; een soort je-ne-sais-quoi-gevoel. Slagersdochter Guusje Broekhof zet eindelijk de goede naam en faam van de Broekhofjes door. Omdat niets kan tippen aan de kennis en ervaring van een hecht familiebedrijf.

Beter en eerlijk vlees

De Benjamin van de familie Broekhof is Guusje. Zij werkte jarenlang voor het Amsterdamse bedrijf Brandt & Levie en zag paralellen in de worstjes van paps en die van de jonge koks die een passie hadden voor worsten maken van Italiaans varkensvlees met een eerlijk verhaal. De Amsterdamse koks Jiri, Geert en Samuel van Brandt & Levie willen mensen inspireren om beter en eerlijk vlees te eten. Het trio leerde nog het meest van Carlo Petrini, oprichter van Slow Food international. Een organisatie die zich inzet voor good, clean & fair food.

Kritisch over eten en de voedselproductie

Wie ooit echt vlees gegeten heeft van bijvoorbeeld een varken dat een goed leven heeft gehad, die proeft dat en gunt zichzelf een betere smaakbeleving. Guusje denkt er net zo over: “Het is voor mij geen wetmatigheid dat mensen per se iedere dag vlees moeten eten. Liever heb ik dat mensen nadenken over wat eerlijk, goed en duurzaam kwaliteitseten is, waarbij het niet uitmaakt of ’t vegetarisch is of niet. Wat wel uitmaakt is dat iedere consument kritisch mag zijn over wat hij of zij eet. Niet enkel in het belang van zichzelf, maar ook in het belang van de betere boer, het milieu en in het belang van het welzijn voor elk dier.”

Delicatessen

Proeflokaal
De Proefkeuken

En dus verkoopt de enige echte slagersdochter van Haarlem in het pand waar ze thuis is als traiteur en vleesatelier sinds begin december ambachtelijke, fijne, echte producten van kleine ondernemers en boeren die het beste met u, de natuur en het milieu voor hebben. Brood, toast, zalm, makreel, gamba’s, limonade, wijn, boter, kaasjes, happietappies, bier, paté, quiche, lasagne, tosti’s, soep, sauzen, broodjes en vlees in de vorm van wild en gevogelte, rollades, ham, rookvlees, osseworst, grillworst, gedroogde en verse worsten.

Souper Haarlem

Ilse Hoeflaak
Ilse Hoeflaak@Souper Haarlem

Vriendin Ilse is direct in het pand rechts van de ingang een welkome aanvulling op het delicatessen-assortiment van Guusje. Met haar Souper Haarlem heeft onze stad er een kleine eetlounge bij waar soepen, sappen en tosti’s geserveerd worden. Ook hier is alles bereid met eerlijke en verse producten uit de streek. En een hoop passie en liefde voor de betere smaak. Want dat is wat Ilse en Guusje met elkaar gemeen hebben.

Eerlijke hamvraag

De hamvraag van Haerlems Bodem voor Guusje luidt: komen de fazantensausijsjes terug in de verkoop? Broekhof verkent samen met haar broer de mogelijkheden en geeft me in elk geval te kennen dat ik niet de eerste ben die met dat verzoek komt. Vooralsnog hebben Ilse en Guusje de beste eerste indruk achtergelaten. Geen winkelende levensgenieter kan om de Slagersdochter Broekhof en Souper Haarlem heen.

P.S.
Helemaal niet als de dames besluiten als enige delicatessenwinkel boven de grote rivieren de onvervalste Brabantse worstenbroodjes van Houben te gaan verkopen.

De Slagersdochter

Kruisstraat 4
2011 PX Haarlem
Facebook: facebook.com/deslagersdochter
@slagersdochter
Insta: @de_slagersdochter

Souper Haarlem

Kruisstraat 4
2011 PX Haarlem
Facebook: facebook.com/Souper-264941467387908/
Insta: @souperhaarlem
www.souperhaarlem.nl
info@souperhaarlem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here