Kan jij het je voorstellen? Nooit meer slapen? Ondertussen is slapen namelijk Big Business. In de voorstelling De Droomlozen wordt dit onheilspellend toekomstscenario met behulp van hyperrealistische poppen belicht.

Slapen is Big Business

Slapen is hot en niemand doet het genoeg. Bijna een kwart van Nederlands heeft een slaapproblemen. De industrie speelt hier steeds meer op in. Speciaal ontworpen hokjes voor middagdutjes op kantoor of een ‘SmartSleep’ hoofdband (Philips) om effectiever je korte nacht te benutten. Het doel? Nog productiever in het leven staan. Haarlemse Schrijver Arthur Eaton neemt samen met beeldend theatergezelschap Ulrike Quade Company en componistenduo Strijbos & Van Rijswijk een voorsprong op deze ontwikkelingen.

De Droomlozen

De Droomlozen

De Droomlozen schept een toekomstscenario zonder slaap. In de nabije toekomst biedt een tech-gigant een antislaaptechnologie en bepaalt zo ons lot. Toch is er nog één man die nog wel slaapt en droomt. De Droomlozen is een beeldende en auditieve trip waarin de grens tussen wat je hoort, ziet en denkt steeds onduidelijker en onheilspellender wordt. Een dystopie die misschien wel schrikbarend dichtbij is

Hallucinerende ervaring?

Om deze droomachtige wereld vorm te geven wordt er gebruikgemaakt van hyperrealistische poppen. Daarnaast ervaar je het geluid van de voorstelling volledig via een koptelefoon. Daardoor wordt De Droomlozen een bijna hallucinerende ervaring.

Ben jij benieuwd naar deze Black Mirror op het toneel? Ervaar dan deze voorstelling op 10 oktober in de Toneelschuur Haarlem.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan het artikel over de Filosoof met de Hamer in de Schuur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here