Het huisgezelschap van het Haarlemmerhout Theater speelt van 13 tot en met 23 juni haar tweede productie, de snedige komedie De Potvis van Frank Houtappels. De voorstelling gaat over twee zussen Mia en Roos en hun moeder Ingrid, die worden geconfronteerd met de beperkte houdbaarheid van hun vertrouwde bestaan.

Probeer iets van het leven te maken

Na lange tijd treffen zij elkaar weer in het ouderlijk huis aan zee om orde op zaken te stellen na de dood van hun vader. Moeder realiseert zich, nadat haar man vloekend, tierend en in bittere teleurstelling is heengegaan, dat haar leven aan haar voorbij is getrokken en gooit het roer om. Ondertussen sleurt zij haar dochters hierin mee; zij moeten wat van hun leven gaan maken! De altijd behulpzame buurman Walter helpt hier graag bij.

De Potvis

Urn is kwijt

Wat een kort familiebezoek had moeten zijn, loopt al snel uit de hand. Mia is de urn met vader kwijt en Roos houdt het nog geen 5 minuten uit in het ouderlijk huis. Ingrid wordt met de dag afhankelijker van haar dochters en ook de vrijgezelle buurman Walter heeft zo zijn eigen agenda. Als moeder dan bijna verdrinkt omdat ze een aangespoelde potvis terug in zee wil duwen, begrijpen de zussen dat het waarschijnlijk niet meer goed komt met haar. Uiteindelijk halen de vrouwen hun leven totaal overhoop. De Potvis wordt gespeeld door Mirjam van Casteren, Jack Bontekoe, Liesbeth Veltman en Lydia Struijk.

De Potvis is te zien verschillende dagen te zien, check de website voor meer informatie. En kun je geen genoeg krijgen van potvissenmuziek? Check hier de heerlijke Henk de Potvis-song. En wil je weten waarom potvissen soms verdwalen, kijk dan deze interessante video. En voor nog meer Haerlems Bodem lees je hier de nieuwste Klagen met Krouwels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here