Snoepen. Wie houdt er nou niet van? Snoepen is lekker. Maar niet zo gezond voor je tanden en gewicht. Gelukkig kan het gezonder. Gezond snoep met suikervrije, biologische en diervriendelijke ingrediënten brengen je een heel eind. En…vanaf nu zijn deze gewoon te krijgen in een kersvers snoepwinkeltje in de Zijlstraat.

Bewust
Zo’n jaar geleden bedacht Melvin Nieuweboer dat hij een snoepwinkeltje wilde beginnen. Vlak daarvoor had hij zijn horecabedrijf aan het Frederikspark verkocht en was opzoek naar een volgende uitdaging. “Nee, ik ben zelf geen echte zoetekauw. Ik houd wel van een snoepje, maar dat is niet de reden dat ik dit winkeltje wilde beginnen.” Melvin houdt er van om met mensen in contact te komen. Een praatje maken, mensen helpen en dat het liefst vanuit zijn eigen tokootje. “Ik zag dat mensen steeds bewuster omgaan met eten, biologisch en vegetarisch is allemaal veel normaler tegenwoordig.” In Amsterdam ontdekte en proefde hij biologische snoepjes en dat zette hem aan het denken.

snoepgoed_haarlem_haerlems_bodem-1

“De trend van gezonder leven en beter eten is voorbij, het is blijvend en gaat alleen maar toenemen.” Ook Melvin’s eigen boodschappengedrag veranderde. “We eten steeds bewuster. We doen geen boodschappen meer bij de supermarkt, halen groente en fruit bij de groenteman en overige boodschappen bij Marqt.” Melvin is zich er van bewust dat er steeds meer mensen denken zoals hij. Dat het bewust met voeding omgaan een ding is van nu, maar wel een ding dat blijvend is.

[rev_slider Snoepgoed]

Biologisch Snoepgoed
Alle snoepjes van Snoepgoed zijn biologisch. Daarbij kunnen de snoepjes suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij, gelatinevrij of een combinatie hiervan zijn. Hierdoor kunnen niet alleen mensen met allergieën terecht bij Snoepgoed, ook vegetariërs, veganisten, Joodse mensen en Islamistische mensen kunnen er hun lol op. “Voor de Orthodoxe mensen is er gelatinevrij snoep, want gelatine is gemaakt van varkensbotten.” Geen chemische of dierlijke toevoegingen en geen E-nummers, maar alles op natuurlijke basis. Ook de kleuren van de snoepjes zijn natuurlijk. Deze worden onder andere gekleurd door zeewier en de sappen van groentes en fruit. De meeste snoepjes worden gemaakt in Duitsland of Amerika. Het assortiment van Snoepgoed is rijkelijk gevuld. Met meer dan 40 verschillende snoepjes heb je ruime keus. Bij twijfel is Melvin daar met raad: “Natuurlijk heb ik ze allemaal geproefd, je moet toch weten wat je verkoopt.” Naast de snoepjes heeft Snoepgoed ook fairtrade biologische chocolade. Voor nu nog alleen puur, maar wel met stukjes caramel, gepofte rijst, Afrikaanse gember of quinoa. Gelukkig kan Melvin de verleidingen van al dit lekkers goed aan en is niet bang dat hij tonnetje rond word van al die snoepjes. “Never get high on your own supply! Hahaha… ken je die uitdrukking?”

snoepgoed_haarlem_haerlems_bodem-12

Gewoon Snoepgoed
Snoepgoed is gevestigd op de hoek van de Zijlstraat en de Witte Heerenstraat. In het zelfde pand als waaruit Melvin’s vriendin een succesvolle kapperszaak runt. Een creatieve oplossing voor een startende onderneming. “Ik ga eerst kijken of dit goed gaat of het loopt. Ik kan altijd nog naar een eigen pand.”  De kapperszaak werd deels ingericht als snoepwinkel en dat lijkt elkaar allemaal niet te bijten. Een van de voordelen is zelfs dat de klanten van de kapperszaak even door de snoepwinkel moeten. “De reacties zijn positief, mensen vinden het leuk en ik weet zeker dat dames die geknipt worden iets lekkers mee gaan nemen voor hun kinderen of voor zichzelf.” Als er ruimte komt om te groeien dan gaat Melvin dat niet uit de weg, maar de focus ligt niet op een keten van snoepwinkels. Wel zal er binnenkort een webshop online gaan, zodat je de snoepjes ook online kunt bestellen.

Verder doet Melvin niet aan social media en houdt graag zijn eigen tempo aan. “Ik wil eerst meer naar het product toegroeien. Precies weten wat er in de snoepjes zit en hoe ze gemaakt worden. Daarna zien we wel verder.” De positieve en vriendelijke instelling van Melvin is aanstekelijk en zal bijdragen aan het succes van Snoepgoed.  Toch gaat Melvin er niet vanuit dat er hele schoolklassen voor de deur zullen staan op woensdagmiddag. “Kinderen met zakgeld gaan toch gewoon naar de Jamin en gelijk hebben ze. Ze krijgen daar veel meer voor hun geld dan bij mij.” Melvin’s snoepjes zijn meer voor mensen die een bewust keuze willen maken. Ouders of opa’s en oma’s die iets willen geven dat lekker en verantwoord is.

SNOEPGOED | Zijlstraat 29 | Open Dagelijks vanaf 10:00 – 17:00 |  Gesloten op Dinsdag en Zondag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here