In deze tijd groeit de eenzaamheid, zo ook bij de ouderen. De theater- en horecabranche gaan opnieuw een uitdagend jaar tegemoet. Om hier positieve verandering in te brengen start Tell to Inspire op 19 februari de ‘Social Impact Theatertour’ met als missie; ‘Mensen inspireren én stimuleren om elkaar te helpen’. Een nationaal initiatief gesteund door Omapost, BNI, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Haerlems Bodem is partner geworden en ondersteunt dit initiatief in Haarlem.

Het thema van de voorstellingen ‘Dit ben ik echt’

Elke voorstelling wordt landelijk gestreamd vanuit Theater Philharmonie. Op het podium staan inspirerende sprekers, dansers, muzikanten en cabaretiers. Een interactieve voorstelling waarbij verbinding met elkaar centraal staat. Juist nu belangrijk, in een lastige periode waarin het contact onderling zo gemist wordt.

Het doel

Tell to Inspire bestaat uit een team van zo’n 50 professionals die samen impact willen maken. Dit bereiken zij door Social Impact tickets aan te bieden. Een deel wordt besteed aan productie van de theatertour. Met het andere deel willen zij eenzaamheid bij ouderen draaglijker maken en de horeca steunen vanuit de ticketopbrengst.

Aandacht voor elkaar

Met de ticketopbrengst steunen zij o.a. Bagels & Beans Haarlem en overige horeca die zich bij het initiatief aansluiten. Gevraagd wordt om lunches voor ouderen te bereiden. Deze worden aangeboden aan verpleeghuizen in Haarlem, waaronder het Reinaldahuis. Bij de lunches ontvangen ouderen een persoonlijke ansichtkaart, verzorgd door Omapost.nl. Daarna kijken zij in hun gemeenschapsruimte via livestreaming naar de theatervoorstelling

Elke voorstelling wordt live gestreamd

De theatertour start op 19 februari van 19:00 tot 21.15 uur met de eerste voorstelling vanuit Philharmonie Haarlem. Netwerkorganisatie BNI en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties steunen dit initiatief. Zij delen als eersten lunches en kaarten uit bij Reinaldahuis. Hiermee trappen zij de Social Impact theatertour af. Daarna worden door heel Nederland de voorstellingen uitgebreid.

Alleen samen

Ga voor informatie en tickets naar https://telltoinspire.com/haerlemsbodem/ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here