Alida Dors, een van de meest invloedrijke hiphopchoreografen van Nederland, heeft een nieuwe urban dansvoorstelling gemaakt genaamd Speak Up! Samen met componist Jacob ter Veldhuis en DJ LoveSupreme is Speak Up! in het leven geroepen om mensen bewust te maken van de volgens Alida’s steeds harder wordende maatschappij, waarin het ongenuanceerd uiten van je mening normaal lijkt.

Speak Up!

Alida Dors kijkt met groeiende verbazing naar onze tijd, waarin zij ervaart dat je mening delen met anderen steeds gewoner wordt, maar zelden leidt tot een oprecht gesprek waarin we elkaars en ons eigen denken bespreken. In Speak Up! worden zes mensen geconfronteerd met hun eigen, soms grensoverschrijdend gedrag. Durven zij zich uit te spreken? Zijn ze bereid te reflecteren op wie ze zijn? De titel speak Up! is uiteindelijk een uitnodiging aan onszelf: wie zijn we geworden en kunnen we daar elke dag achter staan?

Speak Up!

Hiphop vibes

Met muziek van met ‘avant-pop’ componist Jacob ter Veldhuis en de rebelse DJ Lovesupreme wordt Speak Up! een smeltkroes vol hiphop vibes, waarin energieke dans, live zang, tekst, klassieke en elektronische muziek gemixt worden en van het podium spatten. JacobTV begon als rocker in de band van Herman Brood en groeide uit tot ‘avant-popcomponist’. JacobTV is onder andere bekend van de reality opera The News en ontving in 2016 de eerste BUMA Classical Award. Alida Dors – opgeleid als econoom, daarna de hiphop in gedoken – ontving eerder de prijs van de Nederlandse Dansdagen. Check de trailer:

Speak Up! is 15 februari te zien in de Toneelschuur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here