Vorig jaar waren we positief verrast door de prachtige WinterParade in de Bavo. Ook dit jaar komt het winterse theaterspektakel weer naar onze stad om bezoekers aan de 120 meter lange tafel te vermaken met goed eten en diverse artiesten.

De Bavo is al eeuwenlang een plek van ontmoeting en verwondering. Op de eerste dag van de Winterparade, donderdag 4 januari 2018, is de WinterParade geen gewone WinterParade maar een bijzondere editie als publieke afsluiting van het Jaar van de Ontmoeting. Deze avond is voor een bont gezelschap van Haarlemmers, die elkaar ontmoeten terwijl acteurs, dansers, muzikanten, koks en serveersters zorgen voor theater, muziek en eten.

Ontmoeten en samen eten

Ontmoeten betekent uitwisselen, andere culturen leren kennen en dat is precies wat de WinterParade te bieden heeft met haar zeer gevarieerde programma. Samen eten verbindt en wie weet dit beter dan Resto van Harte. Samen met lokale partijen verzorgen zij een feestelijk diner door Haarlemmers gekookt voor alle 500 gasten aan Tafel. Resto Van Harte streeft een samenleving na waar iedereen erbij hoort. Dat klinkt als muziek in de oren van de Protestantse Kerk die in de Bavo huist. Beiden bieden al sinds jaar en dag een plek voor ontmoeting in Haarlem. Zo ook op 4 januari 2018. Samen nodigen de partners van deze speciale editie Haarlemmers uit die normaal gesproken door (financiële of sociale) omstandigheden niet naar de WinterParade kunnen komen. Bezoekers maken door een kaartje te kopen voor deze speciale editie hun aanwezigheid en die van vrijwillige maatjes mogelijk en vieren deze avond met hen mee.

WinterParade

Net als alle andere WinterParade-avonden is de avond geïnspireerd op het Deense sprookje van het meisje met de zwavelstokjes en daarom gevuld met visioenen. De avond wordt geopend door wethouder Jur Botter. De tafel bestaat uit vier gedeelten, zodat je telkens een andere voorstelling te zien krijgt. Verwacht voorstellingen van Club Gewalt, de LucyONES, veel muzikanten, film waarin je zelf meespeelt en een koorrepetitie. De stadsdichter van Haarlem draagt een gedicht voor over eenzaamheid. Aan het eind van de avond heeft iedereen alle voorstellingen meegemaakt en volgt de gezamenlijke koorzang met filmvertoning. Daarna mag je op de tafel om te dansen met de Silentdisco.com.

Meer informatie over deze bijzondere avonden en de kaartverkoop vind je op de website van de WinterParade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here