Een sprankelende mix van historie en verteltheater: dat is de Storytrail stadswandeling Haarlem. Verhalenverteller Godefridus van theatergezelschap Stadsavonturen gidst jou op zondag 18 augustus door de straten én de geschiedenis van de Muggenstad.   

Godefridus vertelt

Godefridus. Bron: Storytrail.nl

Wie met Godefridus door Haarlem wandelt, merkt al snel dat hij geen gewone stadsgids is. Jaartallen en architectonische feitjes, krijg je onderweg niet te horen. Maar, meeslepende verhalen des te meer. De verteller neemt je eeuwen mee terug in de tijd. Dwalend door de binnenstad kun je genieten van vertellingen over vechtersbazen, kooplieden, boeven en uitvinders. Je maakt kennis met de stadsbewoners van vroeger, gaat met hen op avontuur en ontdekt de geheimen die achter de prachtige gevels verborgen liggen. Zo wordt deze stadswandeling een belevenis die je niet snel zult vergeten. 

Stadswandeling in Haarlem

Beleef de Storytrail stadswandeling Haarlem, boordevol Haarlemse helden. Neem bijvoorbeeld Laurens Janszoon Coster, “uitvinder” van de boekdrukkunst, die in Haarlem zeven standbeelden kreeg. Denk aan Willem II die het bijna tot keizer van Europa schopte. Of Pieter Teyler die de stad zijn rijke verzamelingen schonk. En wat te denken van Kenau Hasselaer die de Spaanse soldaten deed sidderen. Maak het Beleg van Haarlem mee en ondervindt aan den lijve hoe de maandenlange strijd verliep. Hef ten slotte het glas en zing mee met een andere beroemde Haarlemse dame. Ontdek Haarlem – een stad vol plezier.

Kortingscode

De Storytrail stadswandeling Haarlem begint op zondag 18 augustus 2019 om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: storytrail.nl. Reserveer nu met kortingscode Stortytrail9al4479 en betaal slechts € 12 euro per persoon.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de nieuwste No Spang! met Jolien Posthumus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here