De Haarlemse Stadsschouwburg opent het culturele seizoen in de buitenlucht: vanaf 16 september is de muzikale zomerkomedie KENAU te zien op het voorplein van het gebouw. De makers van de succesvolle kerstvoorstelling Hemels Haarlem spelen een eigen versie van dit oer-Haarlemse verhaal.

Stadsschouwburg Haarlem opent met KENAU

Kenau maar dan anders

Theatertalenten van de kerstproductie, Marlies Bosmans, Emma van Muiswinkel, Bart Sietsema, Jasper van Hofwegen worden aangevuld met Jasper Stoop en Jacob de Groot. De regie is in handen van Wimie Wilhelm. Het verhaal, geschreven door Marlies Bosmans, is zeer losjes geïnspireerd op de geschiedenis van de Haarlemse heldin, Kenau Simonsdochter Hasselaer. Zij bevrijdde, kort gezegd, Haarlem van de Spanjaarden in de 16e eeuw. De Stadsschouwburg moet de vesting zelf voorstellen, waar aan zowel Nederlandse als Spaanse zijde listige plannen worden bedacht en grote misverstanden ontstaan. Dit leidt tot ‘Jon van Eerd meets Monty Python’ achtige taferelen, gelardeerd met heerlijke medleys van Nederlandse covers en Spaanse hits. “Juist nu vind ik het van groot belang om weer samen op een plezierige én veilige manier van theater te genieten. Theatermakers en talenten verdienen een podium, dat we nu voor de Stadsschouwburg hebben geplaatst”, aldus directeur Edwin van Balken.

Haarlems genieten

De voorstelling KENAU is grappig voor volwassenen én heel erg leuk voor ietsje oudere kinderen. De voorstelling is geen afspiegeling van het waargebeurde verhaal, maar meer een vrolijke vertelling over hoe de geschiedenis ook had kunnen verlopen. Voor de liefhebbers van de echte historie is er bij iedere voorstelling een half uur voor aanvang een verdiepende toelichting. Voor € 15,- krijgt het publiek theater op locatie, onder de blauwe hemel en een klapstoel op veilige afstand van elkaar. Inclusief een flesje water en een koptelefoon om van de voorstelling te kunnen genieten. De Stadsschouwburg klapt de stoelen alvast uit, zodat heel Haarlem lekker (k)luchtig kan genieten in de laatste zomerweken. Regen of geen regen, KENAU gaat door. 

Tickets zijn vanaf vandaag te koop via www.stadsschouwburghaarlem.nl.

Wat KENAU – een muzikale zomerkomedie in de buitenlucht – vrije zit – kaarten €15

Waar Voorplein Stadsschouwburg Haarlem – Wilsonsplein 23

Wanneer wo 16 september 19:00u, vr 18 september 19:00u, zo 20 september 13:30u 19:00u 

Info www.stadsschouwburghaarlem.nl


Met dank aan o.a. Gemeente Haarlem, Fonds Van Zanten en de vele kaartkopers die de waarde van hun kaarten hebben gedoneerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here