Stadsschouwburg zoekt amateur acteurs voor ‘Scrooge, Geen Christmas Carol!’

0
679

De Stadsschouwburg zoekt amateur acteurs! Jongens en meisjes tussen de 8 en 17 jaar, volwassen amateurtoneelspelers en variétéartiesten om mee te spelen in de nieuwe kerstproductie ‘Scrooge, Geen Christmas Carol’ van 19 december t/m 6 januari. ‘Scrooge’ tijdens de kerstvakantie in Stadsschouwburg Haarlem is een tweejaarlijkse traditie. De editie in seizoen 2018 -2019 wordt extra bijzonder, want de Stadsschouwburg viert haar 100-jarig bestaan.

De Stadsschouwburg zoekt amateur acteurs!

Wil je meedoen aan de vierde editie van deze professionele familiekerstproductie in Stadsschouwburg Haarlem? Je staat zij aan zij met professionele acteurs op het grote toneel en leert in korte tijd enorm veel. Het kost wel tijd en er staat geen financiële vergoeding tegenover. Het is belangrijk dat je serieus mee wilt doen en beschikbaar bent. Dan kun jij schitteren op de planken van de Stadsschouwburg van 19 december 2018 t/m 6 januari 2019! Check hieronder naar wie ze opzoek zijn of meld je aan voor de audities door het inschrijfformulier in te vullen op www.scroogehaarlem.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 28 mei 2018. 

Stadsschouwburg zoekt amateur acteurs

Jongens en meisjes van 8 – 17 jaar

Enthousiaste kinderen en jongeren, die al dan niet ervaring hebben met toneel, musical, muziek, dans. Speciale talenten zoals jongleren, goochelen, buikdansen, of wie mooie liedjes kan zingen in een vreemde taal, of een zelf verzonnen muziekinstrument kan bespelen: iedereen die iets kan laten zien of horen op het podium waar hij goed in is, is welkom, ook als je wilt laten zien welke bijzondere kunstjes je je hond hebt kunnen aanleren.

Volwassenen van 18-108 jaar

Enthousiaste amateur toneelspelers, liefst met een aanleg voor fysiek theater en een goede (zang)stem. Speciale talenten zoals hierboven bij de kinderen beschreven zijn natuurlijk ook welkom.

Variété-acts en poppenspelers

Individuen, duo’s of groepen die kunnen jongleren, goochelen, buikdansen, één van de martial arts demonstreren, kunstrolschaatsen, steltlopen, circusacts zijn ook van harte uitgenodigd om te komen auditeren. Omdat er veel poppenspel in de voorstelling zit, worden ook poppenspelers gezocht. Alle kandidaten moeten bereid zijn op vrijwillige basis aan de productie mee te werken.

Wanneer en waar?

 • Audities Na aanmelding en selectie krijg je één van de volgende weekenddagen
  toegewezen om te komen auditeren: 9, 10, 16 of 17 juni.
 • Ben je door de eerste ronde, dan word je uitgenodigd voor de
  tweede ronde op zaterdag 23 en zondag 24 juni.
 • Repetities De repetities zijn in de maanden september t/m december. In het
  weekend van 15 en 16 december moet je volledig beschikbaar zijn.
 • Voorstellingen Scrooge staat in de Stadsschouwburg van 19 december 2018 t/m 6 januari 2019.
 • Locatie Stadsschouwburg Haarlem, Wilsonsplein 23, Haarlem.

Ben je beschikbaar en enthousiast? Geef je dan op voor de audities door het inschrijfformulier in te vullen op www.scroogehaarlem.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 28 mei 2018. Op de website zijn ook de speellijst en achtergrondinformatie te vinden.

Stadsschouwburg zoekt amateur acteurs

Geen Christmas Carol

Het stuk is gebaseerd op ‘A Christmas Carol’, het beroemde verhaal van Charles Dickens met de drie geesten die de gierigaard Ebenezer Scrooge komen bezoeken. Het stuk speelt zich af in een theater in Dickensiaanse tijd dat gedreven wordt door twee oude mopperkonten. Het theater probeert het hoofd boven water te houden door veel populair vermaak te bieden: messenwerpers, een buikspreekpop, steltlopers, zangkoren, dansgroepen en goochelaars wisselen elkaar in rap tempo af. En omdat het kersttijd is, kan een versie van Dickens’ verhaal niet ontbreken. Maar niet iedereen is het eens over hoe het verhaal van Scrooge nu het beste verteld kan worden…

Stadsschouwburg zoekt acteurs
“Het wordt een groots feest met de acteurs van de Haarlemse Toneelgroep Het Volk in een toneelbeeld van theatermaker Rieks Swarte en in een tekstbewerking van Don Duyns (tekstschrijver van o.a. Snorro en Woef Side Story). De regie is in handen van Javier López Piñón.” – v.l.n.r. Bert Bunschoten, Rieks Swarte, Javier López Piñón, Don Duyns en Wigbolt Kruijver. Fotograaf: Melle Meivogel.

Geef je op voor de audities door het inschrijfformulier in te vullen op scroogehaarlem.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 28 mei 2018.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here