Stages

Stages

Haerlems Bodem is altijd op zoek naar enthousiaste stagiairs! Ben jij creatief, zelfstandig en avontuurlijk ingesteld? Op zoek naar een stage met veel vrijheid in de richting online media en marketing? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Je volgt een speciaal ontwikkeld traject, waarbij we je graag in het diepe gooien en uitdagen om het best uit jezelf te halen. Tegen het einde van de stage ben een zelfstandig onderdeel van Haerlems Bodem. We leren je de fijne kneepjes van online media en helpen je hierin ontwikkelen. Daarnaast geven we je de ruimte om je eigen invulling te geven aan een stuk content voor Haerlems Bodem. Volg jij een studie in de richting: Journalistiek, (online) Media, Fotografie of Videoproductie en wil jij stage lopen bij Haerlems Bodem? Stuur dan een mail met je motivatie naar stage@haerlemsbodem.nl.

Haerlems Bodem is een door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf. Dit maakt werken bij Haerlems Bodem een goede basis voor de verdere verloop van jouw carrière.

Momenteel hebben we de volgende stages open staan:

 • WEBREDACTIE & SOCIAL MEDIA
 • AV PRODUCTIE

STAGE – AV PRODUCTIE

Haerlems Bodem is opzoek naar een stagiair Audio Visuele Productie die wil meelopen op de redactie van Haerlems Bodem.

Zit jij in je derde of vierde jaar van een audiovisuele opleiding en sta je graag achter de camera? Kan je daarnaast goed overweg met Adobe Premiere Pro en vind je het leuk om de gemaakte video’s online uit te zetten? Heb jij een voorliefde voor Haarlem of (lokale) media? Dan is Haerlems Bodem op zoek naar jou!

Per direct is er plek op onze redactie. Hij/zij zal volledig mee gaan draaien in het productie proces om zo alle facetten van het vak mee te maken en te leren. Dit gebeurt zowel op kantoor in onze studio, als op locatie. Een hands-on mentaliteit is een pré.

Wat bieden wij? Een inspirerende stage in een van de tofste steden van Nederland: Haarlem. Je vervult een zeer diverse functie, waarbij jij zelf veel in te brengen hebt. Je krijgt een kijkje op de redactie van een lokaal mediabedrijf. Je werkt in een informele omgeving, als volwaardig lid van de redactie. Onder andere met collega-stagiairs, vrijwilligers en free-lancers die bij Haerlems Bodem betrokken zijn.

Werkzaamheden

Tijdens je stage heb je de mogelijkheid om op vele fronten te leren en mee te draaien. Naast het meewerken aan alle lopende producties, zal je voornamelijk ingezet worden voor een projecten waarvoor wekelijks nieuwe video content online uitgezet moet worden. De werkzaamheden hiervoor betreffen o.a. het spotten, editten en bewerken van video-materiaal, het op locatie of in de studio filmen van diverse producties en het monteren ervan. Daarnaast wordt alle content online uitgezet en denk je mee aan marketing strategieën hiervoor. Je neemt deel aan vergaderingen en brainstorms, waarbij je de vrijheid krijgt om mee te denken in het volledige proces.

Profiel

 • Jij bent creatief, zelfstandig en avontuurlijk ingesteld
 • Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je kunt zelfstandig een productie draaien, filmen en monteren
 • Je hebt ervaring met o.a. Adobe Premiere en After Effects, Photoshop, Illustrator en meer
 • Affiniteit met online videos, film en media
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Teamspeler
 • Je volgt een MBO of HBO opleiding

Ben jij onze nieuwe AV Productie stagair? Stuur een mail met je motivatie naar stage@haerlemsbodem.nl.​

WEBREDACTIE & SOCIAL MEDIA

Haerlems Bodem is opzoek naar een stagiair Webredactie & Social Media die wil meelopen op de redactie van Haerlems Bodem.

Ben jij goed in het (her)schrijven van teksten? Besteed jij dagelijks veel tijd op social media? Durf je te vragen en je mening te geven? Volg je een opleiding richting communicatie, journalistiek en/of nieuwe media? Heb jij een voorliefde voor Haarlem of (lokale) media? Dan is Haerlems Bodem op zoek naar jou!

Per direct is er een plek vrij op onze redactie. Wij introduceren jou graag in online medialand! Ons team bestaat uit een hoofdredacteur, redacteuren en journalisten, vormgevers, online- en social-media experts.

Wat bieden wij? Een inspirerende stage in een van de tofste steden van Nederland: Haarlem. Je vervult een zeer diverse functie, waarbij jij zelf veel in te brengen hebt. Je krijgt een kijkje op de redactie van een lokaal mediabedrijf. Je werkt in een informele omgeving, als volwaardig lid van de redactie. Onder andere met collega-stagiairs, vrijwilligers en free-lancers die bij Haerlems Bodem betrokken zijn.

Werkzaamheden

Tijdens je stage (her)schrijf je artikelen en help je bij het maken van nieuwsbrieven. Ook leer je met Photoshop en ons content management system (WordPress) overweg gaan. Dagelijks zal je verschillende sociale media kanalen monitoren. Ook denk je mee in content creatie voor nieuwe posts op Facebook, Youtube en Instagram. Je helpt met het uitbreiden van aantallen fans/volgers en leert de resultaten te verwerken. Je neemt deel aan vergaderingen en brainstorms.

Profiel

 • Je schrijft graag, creatief en vaak
 • Je bent proactief
 • Je kunt meerdere ballen tegelijk in de lucht houden
 • Je bent leergierig, enthousiast en alles behalve verlegen
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift
 • Je deelt onze flexibele opstelling en kent géén negen tot vijf mentaliteit
 • Je hebt affiniteit met en kennis van (sociale) media
 • Je hebt basiskennis van Word en Excel
 • Jij bent een communicatie-, nieuwe media- of journalistiek student
 • Je hebt een MBO/HBO opleidingsniveau
 • Handigheid met foto- en videobewerking is een pre
 • Rijbewijs benodigd: nee, maar wel handig

Ben jij onze nieuwe Webredactie & Social Media stagair? Stuur een mail met je motivatie naar stage@haerlemsbodem.nl.