Aankomend weekend is het 30 jaar geleden dat Club Stalker haar deuren opende in de Kromme Elleboogsteeg. Elke Haarlemmer van 18 jaar en ouder is er minimaal één of meerdere keren geweest. De Stalker is inmiddels voor velen dé plek om tot de vroege uurtjes door te gaan.

Eind jaren ’60 werd een voormalig pakhuis in de steeg tussen de Zijlstraat en de nieuwe Groenmarkt omgebouwd tot Bardancing/Discotheek Palermo. In 1978 brak hier brand uit en na een flinke verbouwing openden Felix van Eerden en Paul van der Aardweg in april 1983 de deuren van Stalker. Sindsdien is de club uitgegroeid tot een bekende nachtelijke ontmoetingsplek van het Haarlemse maar ook het Nederlandse uitgaansleven.

Brand-discotheek-Palermo

Stalker, die zijn naam dankt aan een Science Fiction/Art film van Andrei Tarkovsky, heeft altijd een muziekaal vooruitstrevende en vernieuwende rol gespeeld. Door de jaren heen hebben talloze bekende dj’s en artiesten in Stalker opgetreden. In sommige gevallen zelfs enige tijd voordat ze daadwerkelijk bekend werden bij de grote massa. Het bevestigd de voortrekkersrol die Stalker heeft. In het begin stonden er live-acts als Public Enemy en Urban Dance Squad op het podium. Later, met de opkomst van de House, kwamen daar DJ’s voor in de plaats. Bekende namen als Eddy de Clercq, Sander Kleinenberg, Remy, Joost van Bellen, Roog, Erick E, Boysnoize en vele anderen stonden achter de draaitafels.

Sindsdien is de creatieve koers, naam en locatie ongewijzigd gebleven. Stalker is de oudste, nog bestaande, onafhankelijke dance – club van Nederland en misschien wel van Europa.

295245_303263666436712_674381113_n

Voor veel Haarlemmers is het dé plek om helemaal los te gaan tijdens de weekenden en aankomend weekend kan dat dubbel zo hard! Speciaal voor 30 jaar Stalker opent de club haar deuren op vrijdag al om 23:00 uur. Een keur aan nationale, internationale en natuurlijk lokale DJ’s zullen zich van hun beste kant laten zien tijdens deze viering. Op zaterdag vindt er tussen 22:00 en 00:00 uur een speciale borrel plaats voor iedereen die zich geroepen voelt het 30 jarig jubileum samen met alle betrokkenen te beklinken.

Haerlems Bodem feliciteert Stalker en ziet uit naar de volgende 30 jaar!

De afgelopen maanden heeft Stalker haar bezoekers via facebook gevraagd om foto’s van de afgelopen 30 jaar te verzamelen. Het resultaat hiervan is te zien op de Stalker Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here