Ook dit seizoen maakt Toneelschuur Producties een voorstelling voor en door jongeren. Starring#23: Sarah’s partijtje – A sad hurrah, wordt een kleurrijke voorstelling over een wereld die zwaar en licht tegelijk is. En nu zoeken ze voor deze tentoonstelling jou!

Begint jouw acteercarrière hier?

De regie is dit jaar in handen van Jessie L’Herminez die afgelopen zomer afstudeerde aan de Regieopleiding Amsterdam en graag voorstellingen maakt met een fysieke speelstijl. Voor deze voorstelling wordt gezocht naar dertien spelers van 14 t/m 21 jaar uit Haarlem en omstreken. Jonge mensen die zich niet alleen aangesproken voelen door het onderwerp, maar met name zin hebben om te spelen en het daarnaast ook leuk vinden om zelf mee te denken over het inrichten en vormgeven van de voorstelling. Durf jij je uit te spreken op een podium? Vind jij het naast toneelspelen ook leuk om te zingen, dansen, schrijven, improviseren, ontwerpen, kostumeren, decoreren of maak je graag muziek? Meld je dan aan! 

Starring#23: Sarah’s partijtje

Audities zijn in januari

Inschrijven voor de audities kan tot en met 10 januari 2020. Stuur een e-mail naar starring@toneelschuur.nl met daarin je naam, adres, telefoonnummer, mobiele nummer, e-mail, leeftijd, school. En geef hierin ook aan wat je motivatie is om mee te doen aan deze Starring#. De audities vinden plaats op zondag 19 januari 2020 in Haarlem. Jongeren die worden uitgenodigd om mee te spelen, repeteren vanaf woensdag 22 januari 2020 tot woensdag 15 april elke woensdagavond en zondag. 

Sarah’s partijtje – A sad Hurrah

Dertien jonge mensen organiseren een herdenking voor de 21 jaar geleden overleden toneelschrijfster Sarah K. Zij schreef een aantal zeer succesvolle toneelstukken en een filmscript en wordt inmiddels gezien als een van de invloedrijkste toneelschrijvers van de 20e eeuw. Sarah was een zeer gevoelig, maar ook open en ambitieus mens, ze leed aan verschillende geestesziekten die haar op 28-jarige leeftijd het leven hebben gekost.

Vanuit hun verschillende perspectieven proberen de jongeren zich te verhouden tot een mens en een situatie die ogenschijnlijk ver van hen af lijkt te staan. Ze proberen het onbevattelijke bevattelijk te maken door verhalen en herinneringen met elkaar te delen. Ze wijzen de dolende geest van Sarah K. de weg naar het licht en vragen zich af of verdwijnen in fantasie niet de grootste troost biedt.

regie: Jessie L’Herminez , met teksten van Sarah Kane, A.A Milne, Jessie L’Herminez en anderen dramaturgie advies Koen Tachelet

Starring#23: Sarah’s Partijtje is donderdag 16 t/m zaterdag 18 april 2020 om 20:00 uur te zien  in de Toneelschuur in Haarlem. Kaarten zijn te koop via toneelschuur.nl of aan de kassa van de Toneelschuur, tel: 023 – 5173910. 

Benieuwd wie de nieuwste leden van Toneelschuur Producties zijn? Klik hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here