Met ruim 1000 concerten, voorstellingen en festivals per week en talloze uitgaansagenda’s is er weinig overzicht als het gaat om vrijetijdsbesteding  De Haarlemse start-up Eve heeft het voor elkaar gekregen om een volledig geautomatiseerde, landelijk dekkende uitagenda te creëren. Na ruim een jaar gewerkt te hebben aan de technologie, weet de nieuwe app je precies te vertellen wat er te doen is, op basis van persoonlijke voorkeur en locatie. 

Eve
Het idee achter Eve ontstond, toen oprichter Niels Westmeijer al fietsend door Haarlem een poster zag hangen van een klein festival waar hij meteen enthousiast van werd. “Helaas was ik een dag te laat en had ik het festival al gemist.” Niels bleek niet de enige te zijn met de frustratie niet voldoende op de hoogte te zijn van wat er te doen is. Samen met twee vrienden ging hij aan de slag gegaan en de start van Eve was een feit. De app brengt overzicht in de vele concerten, voorstellen, festivals en ander cultureel aanbod dat Nederland rijk is.

Eve App

“Als mooiste openluchttheater van Nederland trekken we landelijk en lokaal publiek. Eve is in staat op beide niveaus meerwaarde te bieden.” Antoinette van Dorssen – Openluchttheater Caprera

Uitverkocht
Maar liefst 95% van alle concerten, voorstellingen en festivals raakt niet uitverkocht. Eve helpt podia en producenten om het juiste publiek te bereiken op basis van locatie en voorkeur en een hoger bezoekersaantal te realiseren. Gebruikers kunnen via de app direct tickets kopen bij het podium. Culturele podia en producenten zijn blij met de komst van Eve en het feit dat er nu een onafhankelijk platform beschikbaar is voor heel Nederland. Eve is hard aan het groeien en in gesprek met verschillende producenten en podia om de app te verbeteren en unieke content te verzorgen voor de gebruikers van de app. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.
Eve x Haerlems Bodem
Maar wacht… Er is meer! Je vraagt je misschien af waarom Haerlems Bodem bericht over een uitagenda, terwijl wij zelf een eigen uitgaansagenda hebben. In het najaar van 2015 raakten de mensen achter Eve en Haerlems Bodem met elkaar aan de praat. Beide partijen werden al snel blij van de mogelijkheid om samen te werken. Onder het motto: Alleen ga je sneller, samen kom je verder, werden de handen ineen geslagen. Het onderhouden van een uitgaansagenda is een dagelijkse bezigheid en vraagt focus en toewijding. Haerlems Bodem wil zijn pijlen meer richten op de achtergronden en diepgang bieden aan de gerelateerde onderwerpen uitgaan, muziek, kunst en cultuur. Eve werpt zich met hun uitagenda op als specialist. Door de technologische ontwikkeling van Eve wordt het makkelijker om een breder aanbod te genereren. Niet alleen de gevestigde culturele instellingen, ook de wat kleinere worden nu gevonden. Daarbij is de regio van de agenda uitgebreid.

Het meest complete uitgaansaanbod
Haerlems Bodem blijft de pareltjes uit het ruime aanbod in de wekelijkse uitgaanstips-video aanbieden. Ook de mogelijkheid voor het zelf toevoegen van een item zal blijven bestaan. Haerlems Bodem gelooft in samenwerken en ziet in Eve de juiste partner om exclusief, het tofste en meest complete uitgaansaanbod van Haarlem en regio te bieden. Vertrouw de komende tijd nog even op de oude uitgaansagenda van Haerlems Bodem, maar verwacht binnenkort een Uitagenda – Powered by Eve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here