Haarlemmer Ben van Cranenburgh wacht een zware klim naar de top van de Kilimanjaro op 5.895m. Volgend jaar januari gaat hij het avontuur aan; de hoogste berg van Afrika beklimmen om zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen. Ben financiert zijn reis zelf en haalt via sponsors geld op voor verschillende projecten van War Child.

De Klim

De expeditie duurt zeven dagen en staat onder leiding van een Nederlandstalige expeditieleider, aangevuld met lokale dragers en gidsen. Ruim 90% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar projecten om oorlogskinderen te helpen. Dit via psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Veel kinderen wacht een betere toekomst dankzij de deelnemers die de Kili-Challenge aangaan.

Ben van Cranenburgh: “Als neurowetenschapper weet ik hoe belangrijk de omgeving is voor de ontwikkeling van het brein. Oorlog is wat dat betreft een zeer ongunstige omgeving. Na Dam tot Dam zoek ik het nu hogerop: de prachtige Kilimanjaro. Ik span mij graag in voor de oorlogskinderen die het recht hebben om in deze wereld kansen te krijgen en ook uitdagingen aan te gaan.” 

Grondige voorbereiding

De deelnemers worden bij zowel de fysieke voorbereiding als bij het ophalen van sponsorgeld intensief begeleid door War Child. De kick-off op de Bussummerheide in september is vooral gericht op kennismaking, inspiratie en de start van ieders persoonlijke fundraising campagne. In oktober wordt Ben klaargestoomd voor de weg naar de top tijdens een trainingsweekend in de Ardennen. Een belangrijke stap in de voorbereiding van de Kili-Challenge. Bekijk het filmpje voor een terugblik op vorig jaar.

Interesse?

De vertrekdata zijn 20, 23 en 29 januari 2018. De groepen van 20 en 29 januari zijn bijna vol. In de groep van 23 januari zijn nog plekken beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.warchild.nl/kili. Inschrijven is nog mogelijk tot 16 oktober.

Ga naar Ben zijn persoonlijke actie-pagina via www.warchild.nl/kom-in-actie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here