Mocht je een dezer dagen door het centrum van Haarlem lopen. Sla dan even de Paarlaarsteeg (tussen de Grote Hout- en de Koningsstraat) in, voor een uniek bezoek aan de straatexpositie op straat van de Haarlemse straatfotograaf Rogier Reker.

Haarlemse Straatfotograaf
#15. THE LOOK While walking up the stairs to catch my train back to Haarlem, I saw her… 

Haarlemse straatfotograaf

Het begon allemaal toen Rogier in 2014 op Amsterdam Centraal het meisje van de foto hierboven zag staan. Ze had een gespannen uitdrukking en droeg haar rugtas op haar buik. Het fascineerde hem en hij maakte een foto van haar zonder dat ze het door had. En vlak na dat moment ontspande haar gezicht en handen toen haar vriendje aan kwam lopen. “Ik voelde haar blijdschap en zag het verhaal al helemaal voor me. Dit was het moment dat My Pics of People werd geboren.” Als geboren en getogen Haarlemmer herkent Rogier de gezichten die de stad Haarlem haar kleur geven. Op onbewaakte momenten probeert hij hun essentie vast te leggen en daarmee de foto zo ‘eerlijk’ mogelijk te maken. Naderhand gaat hij met de geportretteerde altijd even een gesprek aan, waarbij hij vertelt dat hij ze graag de foto wil sturen en toestemming vraagt voor publicatie op zijn social media kanalen. “Een van mijn éérste foto’s is geschoten in de Paarlaarsteeg. Het meisje met de koffie, genaamd 09. MORNING COFFEE. Ik ben erg blij dat mijn foto’s nu een plek krijgen daar waar ze horen; op de straat.”

Paarlaarsteeg
Haarlems ondernemersstel Andrea en Marco de Graaf, bekend van lunchcafé de Overkant, geven al langer kunstenaars de ruimte om te exposeren. Het idee om Haarlem door de ogen van de Haarlemse straatfotograaf te laten zien is geboren uit enthousiasme voor zijn werk. Marco de Graaf: “Haarlem is prachtig en we vergeten soms om hier van te genieten. Om Haarlem nu door de ogen van de MyPicsofPeople straatfotograaf te kunnen laten zien is een logisch gevolg.” Neem vooral een kijkje in de Paarlaarsteeg. Sinds 10 mei hangen de foto’s klaar voor bezichtiging. De foto’s worden begeleid door tekst. Scherpe maatschappelijke teksten met mooie boodschappen. Deze zijn echter achterwege gelaten wegens esthetiek van de expositie. Ze zijn wel te lezen op Facebook en Instagram.

De foto’s zijn dagelijks te bekijken van 09.00 uur tot 17.00 uur en vanaf oktober
is “de Overkant” ook weer geopend voor diner en zijn de foto’s ook s’avonds te bewonderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here