Straks heb je het nodig. Maak jezelf klaar voor de toekomst!

0
402
Dit is een gesponsord artikel door: Rabobank Haarlem en Omstreken

Onze maatschappij verandert. Je hebt straks meer eigen geld nodig in belangrijke fasen van je leven. Ook in Haarlem is een huis kopen bijvoorbeeld niet meer zo vanzelfsprekend en je moet straks langer doorwerken, terwijl je pensioen mogelijk lager is. Gelukkig kun je er zelf voor zorgen dat die toekomst er rooskleurig uitziet. Zorg dat je weet welk bedrag je straks nodig hebt.

Straks heb je het nodig?

Uit onderzoek van Nibud en Rabobank blijkt dat de helft van de Nederlanders zich zorgen maakt over hun financiële toekomst. Toch zet slechts twee op de vijf van de ondervraagden geld opzij voor later. Het is verstandig om op tijd te starten met het opbouwen van vermogen voor de toekomst, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Bijvoorbeeld door geld opzij te zetten voor de studie van je kinderen of als je eerder wilt stoppen met werken. De zekerheid van een vaste baan of inkomen wordt minder. Het is daarom van belang dat je je kennis en vaardigheden blijft updaten door bijvoorbeeld bijscholing. Het is slim om daar een bedrag voor te reserveren, zodat je jezelf ‘in the picture’ houdt voor de arbeidsmarkt.

Ongerust

Uit het onderzoek komt naar voren dat slechts 2 op de 5 Nederlanders geld opzij zet voor een eigen woning, studie, arbeid, pensioen en zorg. Terwijl bijna de helft van de ondervraagden aangeeft ongerust te zijn over hun financiële toekomst. Veel Nederlanders die zich financieel zouden kunnen voorbereiden op toekomstige uitgaven, doen dit dus in de praktijk niet. Mensen die wél vermogen opbouwen, doen dit voornamelijk om de studie van hun kinderen te kunnen betalen, de hypotheek af te lossen of om hun pensioen aan te vullen. Doelen waar nauwelijks geld voor opzij wordt gezet zijn toekomstige zorgkosten, bijscholing en het overbruggen van een periode van werkeloosheid.

Gelukkig kun je er zelf iets aan doen. Zorg dat je weet hoeveel je nodig hebt. Ga naar je bank. Welke dat ook is. Want straks heb je het nodig. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here