Haarlem is een stad met geheimpjes. Een leuk koffietentje op een hoek waar je nooit komt. Een vintage kledingwinkel zonder schreeuwende voorgevel. Nieuwe initiatieven die nog niet bekend zijn bij het grote publiek. Zo is er bijvoorbeeld Studio Helmbreker, een opnamestudio waar ook ruimte is voor intieme concerten. Al vele Haarlemse bands zijn hier langs gekomen, lees hieronder waarom.  

Soms is iets gewoon een niche. Iets wat bedoeld is voor een heel selectief publiek. En daardoor een soort van geheimpje. Zo’n Haarlems geheimpje is Studio Helmbreker. In de Helmbrekersteeg, een straatnaam die waarschijnlijk weinig Haarlemmers een belletje doet rinkelen. Toch ligt de steeg in hartje centrum, tussen het Spaarne en de Kleine Houtstraat in.

Helmbreker_studio_achterdeknoppen_web

Studio Helmbreker is, de naam zegt het al, een studio. Eén van een hoogwaardig kaliber met alles erop en eraan. Niet gek dus dat verschillende Haarlemse artiesten hier al tracks hebben opgenomen. Naast studio fungeert het opnamepodium als concertzaal voor intieme concerten met ruimte voor 80 bezoekers. Nog nooit is de artiest zo dichtbij geweest. Een soort van huiskamerconcert maar dan met spatzuiver geluid.

Helmbreker_foyer_zwartwit_web

Door de ruimtes naast en boven de studio zag Mathijs Ton, eigenaar van Studio Helmbreker, dat het pand meer te bieden had dan alleen ruimte voor muziek. De foyer ernaast wordt regelmatig gebruikt als ontvangst- of receptieruimte voor de 80 toeschouwers die daarna de studio induiken voor een mini-concert. Maar het wordt net zo makkelijk omgetoverd tot expositieruimte of een plek waar workshops, lezingen en diners worden georganiseerd.  Op de eerste verdieping is er een soortgelijke ruimte met plaats voor ongeveer 50 personen. Vanuit die ruimte loop je het balkon op, een flink dakterras met een geweldig uitzicht over de binnentuin van Haarlem.

Helmbreker_foyer_vol_web

Wil jij ook een keer naar dit opnamepodium?
Op 30 januari treedt singer/songwriter Tes op. Aanmelden voor dit event kan via Facebook.  Op 16 februari kan je hier naar de Paul Berner band luisteren. Kaarten koop je aan de deur van Studio Helmbreker. Wat ook leuk is, is het feit dat de studio op 1 en 2 februari haar deuren opent voor de Geluksroute. Geluksroute? Ja, weer iets nieuws in Haarlem! Houd Haerlems Bodem in de gaten, binnenkort vertellen we je hier meer over.

En vergeet niet Studio Helmbreker te volgen via Facebook.

1 REACTIE

 1. Beste heer/mevrouw,

  Eind november/begin december zou mijn band Grey Lotus graag een optreden willen organiseren in Studio Helmbreker om de release van ons nieuwe album, Nektar, te vieren.

  Graag hoor ik of hier mogelijk toe is.

  Met vriendelijke groet,

  Judith Wesselius
  (06-41583727)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here