Succesvolle Haarlemse Cultuurnacht 2018 een feit!

0
249

In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Breda was het concept museumnacht een begrip. Jammer genoeg ontbrak Haarlem in dat lijstje, daar is nu gelukkig verandering in gekomen. Zo’n drie jaar geleden startte een aantal leden van JCI Kennemerland om een cultureel evenement in Haarlem te organiseren: de Cultuurnacht 2018. Deze droom kwam op 8 september uit, Haerlems Bodem mocht de after movie maken.

Haarlem is cultuur

Haarlem heeft veel musea, zo bezit de stad het oudste museum van Nederland: het Teylers museum. Ook het Frans Hals Museum heeft landelijke bekendheid. Tijdens de Haarlemse Cultuurnacht 2018 gaat het niet alleen om musea, ook de Philharmonie en de Toneelschuur waren van de partij. Haarlem Cultuurnacht Foto: Jos van den Broek

Van draagvlak naar realiteit

Met dank aan de vrijwilligers van JCI Kennemerland, inzet van de twaalf deelnemende culturele instellingen, artiesten, sponsoren en de subsidies van het Prins Bernard Cultuurfonds, J.C. de Ruigrok Stichting en de Gemeente Haarlem is er een succesvolle eerste editie van de Cultuurnacht neergezet. De JCI leden hebben zich vrijwillig ingezet om deCultuurnacht 2018 te laten slagen, wat goed gelukt is. Een van de missies van de viertig leden tellende vereniging JCI Kennemerland is dat er gewerkt wordt aan persoonlijke ontwikkelingen en het realiseren van maatschappelijke inbreng. Dit wordt gerealiseerd door vanuit het principe ‘learning by doing’ evenementen te organiseren. JCI Kennemerland is onderdeel van de landelijke organisatie JCI Nederland. Haerlems Bodem kijkt nu al uit naar volgend jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here