De plannen voor SugarCity Outlet Center beginnen er steeds meer op te lijken. Er komen voornamelijk kledingwinkels, maar ook winkels met sportartikelen, accessoires en woonartikelen. Er is ruimte voor recreatiezones, restaurants en terrassen, die de winkelervaring compleet maken. Maar, hoe zit het nou precies met de plannen?

SugarCity Outlet Center

De eerste fase van Amsterdam The Style Outlets wordt naar verwachting in 2019 opgeleverd. Met een bruto verhuurbaar oppervlak van 18.000 m2, dat ruimte biedt aan circa 115 winkels en 1.450 parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen naast de outlet zijn handig en er is genoeg ruimte. Dit is anders dan in Haarlem wat je hebt kunnen lezen in ons parkeerartikel en wat de gemoederen bezighield. 😉

Demonteren Puntloods

Met het demonteren van de enorme puntloods op het SugarCity-terrein is een volgende fase gestart voor de bouw van de outlet. De enorme puntloods bestaat uit een bijzondere staalconstructie en heeft een oppervlakte van circa 4.000 m2 met een nokhoogte van 23 meter. Het geraamte is geheel demontabel. De kolomvrije loods werd door de suikerfabriek gebruikt voor het opslaan van pulp, een restproduct van de suikerbiet dat werd verwerkt tot veevoer. De loods, die dateert uit 1980 gaat de verkoop in via Troostwijk Auctions. De kavel zal op 9 november sluiten.

Loods wordt evenementenhal?

Luigi Prins van de Cobraspen Groep, gebiedsontwikkelaar van het SugarCity-terrein, ziet de puntloods als een ideale overdekte markt- of evenementenhal in een stad als centrumvoorziening. “De hal heeft een industriële uitstraling en behoeft geen verdere aankleding. Daarnaast is de hal in maat aan te passen.”

SugarCity Outlet Center
De Puntloods

Nieuwe fase

Met de verwijdering van de puntloods op het SugarCity-terrein is een nieuwe fase ingezet om het terrein gereed te maken voor de start van de bouw van het Outlet Center. Amsterdam The Style Outlets, zoals de naam van het winkelproject wordt, is het eerste outletcentrum in de randstad. Het gaat deel uitmaken van de moderne postindustriële zone SugarCity, dat wordt beschouwd als een snel groeiend gebied in Nederland.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here