Aanstaande donderdag staat Sunday Sun samen met Lucas Hamming in het Patronaat. Als je in 2014 hebt opgelet, heb je Sunday Sun het afgelopen jaar ongetwijfeld al eens op een podium zien staan. Zo werden de afgelopen zomer onder andere festivals als Concert At Sea en Huntenpop aangedaan. Eerder speelde de band in het voorprogramma van onder meer De Dijk, Racoon en Douwe Bob. In het voorjaar van 2014 trok Sunday Sun samen met BADE langs alle relevante Nederlandse poppodia. Tijd om deze band beter te leren kennen, we belden met zanger en gitarist met Yoshi Breen. 

Jullie genieten van elk optreden groot of klein en dat stralen jullie ook uit naar de mensen. We hebben dat kunnen zien tijdens Serious Request. Eerst op het Marsmanplein en later op de Grote Markt met Gerard Ekdom (wat trouwens een hit opleverde), was dit verwacht?
Ja, dat ging heel snel, dat nummer heb ik toen geschreven met Arno, Pieter en Gerard en was een soort van stiekem plannetje. Dat het allemaal net zo mooi uit zou komen, maar wat er uiteindelijk gebeurt is dat was ver boven alle verwachtingen. We hadden nooit gedacht dat het een nummer 1 hit zou worden en we hadden nooit verwacht dat het 80.000 euro op zou leveren voor Serious Request. Ik ben heel trots dat ik deel uit mocht maken van het schrijfteam en ik vond het echt heel erg leuk en de rest van de jongens ook om daar als band aan mee te werken.

Wat was het leukste optreden tot nu toe?
Tja, qua grote was dat de Heineken Music Hall, als support-act bij The Kooks, maar de Club tour waar we nu net mee bezig zijn is ook heel  leuk zijn, Groningen en Tilburg waren helemaal vol en echt eigen, maar zo een zaal als de HMH daar krijg je natuurlijk een kick van.

Wanneer is het de tijd dat The Kooks in jullie voor programma staan?
The Kooks in ons voor programma dat weet ik niet, maar wij hopen natuurlijk dat wij zodanig door blijven gaan. Op dit moment gaat het zo lekker, het gaat zo goed met de band en hopen natuurlijk dat wij zelf op een bepaald moment zulke zalen kunnen vullen. Als je kijkt wat Jet Rebel en Kensington doen dat is een soort van lange termijn denken, maar stiekem dromen we daar van en dat steken we ook niet onder stoel of banken.

Wat zijn de invloeden die terug  komen in jullie muziek?
Dat zijn verschillende, je vindt in onze muziek invloeden terug van de Beatles, Paul Simon en de Beach Boys. Op deze plaat hebben we de invloeden breder getrokken door er wereldse invloeden aan toe te voegen, Afrikaans en maar ook Graceland die kant op.

Hoe belangrijk is succes voor Sunday Sun?
We maken niet perse muziek voor succes, maar maken omdat wij het leuk vinden. We vinden het wel heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen onze muziek horen, dus hopen wel dat we veel publiek raken en mensen raken dus wat dat betreft, dus alles wat we doen,  al die programma’s zoals De Wereld Draait Door en 3FM dat zoen we met alle liefde, we doen het voor dat doel want het liefst willen we natuurlijk een volle zaal. Dit is voor ons allemaal echt ons werk, alles wat we doen is echt volledig in de muziek. Ik ben ook nog song-writer naast dat ik in de band zit en dat geldt ook voor Koen (Koen-Willem Toering) maar voor Jan (Teertstra) en Dave (Menkehorst), die spelen in theaters en bij andere bands en krijgen daar voor betaald, we zijn dus wel echt ras muzikanten en dit is iets wat we uit liefde doen, het is ons kindje en dan is het helemaal te gek als het goed gaat lopen,  dan voelt het nog meer als dat het van je zelf is.

Met wie zou je graag een keer willen optreden?
Heel graag met Paul McCartney hij is een absolute held van mij, een van de weinige die nog leeft. Bob Dylan en Bruce Springsteen ook, maar van de laatste denk ik dat ik een beetje bang zou worden. Ik ben een groot fan van the Beatles en Paul McCartney, maar Bruce Springsteen live dat is zo ongelofelijk goed dat is gewoon het beste wat ik ooit heb gezien en ik heb heel veel gezien. Hij is zo goed omdat hij zoveel stamina heeft, die man is ook al echt oud aan het worden, maar die gaat gewoon 3 uur achter elkaar vol gas door. McCartney vind ik ook fantastisch hoor dat die dat op 70 jarige leeftijd nog kan, maar het is niet van het zelfde kaliber. En als John Lennon nog had geleefd dan ik meteen John Lennon gezegd.

Wat zijn de Ambities voor de toekomst?
Op korte termijn, hopen we dat onze single het goed doet en dan de volgende nog beter. Er gaan veel festivals aankomen, het wordt echt de drukste zomer die we ooit hebben gehad met de band en daar hebben we heel erg veel zin in. We hopen dat er natuurlijk alleen maar grotere festivals bij komen en dan na het festival een grote zaal kunnen gaan doen. Misschien met een andere act of in ons eentje en dan steeds een stapje groter kunnen worden. Natuurlijk hopen we op de HmH, maar stiekem hoop ik dan toch meer op de Ziggodome, maar dat is nou misschien wel heel erg hard op dromen. Het gaat echt niet alleen om groot, groter en grootst, het gaat vooral erom dat we mensen raken dat die het mooi vinden, het gaat niet over kwantiteit daar is het bij ons nooit over gegaan en dat zal het ook nooit gaan maar we hopen wel dat we een zo groot mogelijk publiek kunnen raken dat is het belangrijkst.

3FM Serious Talent & Spotify Spotlight present: Sunday Sun + Lucas Hamming >> TICKETS
Donderdag 19 maart | Patronaat | Open 20.00 u – Aanvang 20.30 u | €10,- vvk (ex fee) / €12,- deur 

Interview: Willem Pruimboom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here