Wat zo’n 7 jaar geleden begon als klein feestje in de duinen, groeide de afgelopen jaren uit tot een meerdaags festival waar dit jaar zo’n 1800 mensen op af kwamen. Het Surfana Festival is niet meer weg te denken uit de regio. Het festival draait allang niet meer alleen om surfen, het is ook muziek, workshops en clinics en natuurlijk goed eten en drinken. Verscholen tussen strand en duinen, is Camping de Lakens jaarlijks het toneel van liefde, passie en vrijheid. Haerlems Bodem nam wederom een kijkje. Fotograaf Peter van Heun legde een avond van Surfana Festival 2018 vast.

surfana festival 2018

surfana festival 2018 surfana festival 2018 surfana festival 2018 surfana festival 2018

Surfana Festival 2018

De achterliggende gedacht van Surfana Festival is mensen op een dieper niveau met elkaar verbinden. Het culturele erfgoed en de surfcultuur in regio Zuid­ Kennemerland, maar ook in Nederland, in stand te houden en verder uit te dragen. Surfana is inmiddels een stichting met als doelstelling het produceren en organiseren van een jaarlijks festival in Zuid­ Kennemerland waarin de kernwaarden verbinding, cultuur, natuur en duurzaamheid centraal staan. Dit geldt ook voor de locatie van het festival. Ze laten aan een breed publiek zien hoe bijzonder natuur en samenkomen is zonder overconsumptie van drank en drugs maar door te genieten van de natuur, creativiteit en andere mensen.

surfana festival 2018 surfana festival 2018 surfana festival 2018 surfana festival 2018 surfana festival 2018 Surfana organiseert jaarlijks een groot vierdaags festival met een duurzame inslag met respect voor de natuur. Met internationale muziekprogrammering, clinics met ruim vijftig bedrijven en duurzaam, biologisch eten. Dit alles rond Camping de Lakens in Bloemendaal Strand. Het festival wil haar bezoekers bewust maken van de omliggende natuur, faciliteert ondernemers om hun mooie ideeën tot uitdrukking te brengen en laat haar bezoekers zien hoe je met gerecycled materiaal iets heel moois kunt creëren. Zo wordt er voor decoratie alleen oud materiaal gebruikt, worden er zitzakken gemaakt van oude tentdoeken en worden er diverse workshops gegeven waarin oude afgedankte materialen omgevormd worden tot nieuwe bruikbare producten.

surfana festival 2018surfana festival 2018 surfana festival 2018 surfana festival 2018 surfana festival 2018

 

Foto’s: Peter van Heun

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here