De zeventienjarige Salah Kassar uit Haarlem heeft de Nederlandse Taekwondo-titel behaald in de juniorenklasse -73 kg. Vorig weekend ging coach Paulien van der Meer met twee afgevaardigden naar het Nederlands Kampioenschap Taekwondo in Den Haag.

De strijders van ons landje

Na vele trainingen en hard werken zijn twee vechters van de Hwa-Rang Dragon Taekwondo school in de prijzen gevallen op het NK. De eerste vechter die uitkwam was de vijftienjarige Sam Brouwer. Hij vocht in de juniorenklasse -51 kg en dit debuut werd beloond met een derde plaats. De Haarlemse Salah Kassar is in de juniorenklasse -73 kg Nederlands Kampioen geworden. Eerder maakte hij zijn debuut op internationaal niveau en haalde hij brons op de Kroatië Open. Ook deed Kasser al eens mee bij de senioren en eindigde daarbij op de derde plaats.

Taekwondo
Salah Kassar en Sam Brouwer met hun prijzen

Volgende dreun: Dutch Open

Coach Paulien van der Meer kijkt met trots en tevredenheid terug op de resultaten van Salah en Sam. “De volgende stap is de Dutch Open in maart waar olympische atleten op afkomen. We gaan voor een podiumplaats.” De Dutch Open wordt in het weekend van 9 en 10 maart gehouden in Eindhoven. Het kampioenschap wordt dit jaar voor de 46e keer gehouden.

Taekwondo, wat is dat eigenlijk?

Taekwondo is een van oorsprong een Koreaanse vechtsport of martial art, waarbij met hand- en voettechnieken gewerkt wordt. Sinds de Olympische Spelen van Sydney in 2000 is de vechtsport een officiële olympische discipline. De letterlijke vertaling van het woord Taekwondo is ‘De weg van de voet en de vuist’ en is opgebouwd uit drie delen:

 1. Tae (voet)
  De voet staat voor alle beentechnieken als trappen en springen.
 2. Kwon (vuist)
  De hand staat voor alle hand- en armtechnieken als stoten, blokken, grijpen, klemmen en werpen.
 3. Do (de weg)
  De weg is het pad dat je bewandelt tijdens het beoefenen van Taekwondo en representeert vooral het mentale gedeelte.

  info op www.taekwon.nl 

  Meer sport op HB? Check dit artikel over Achilles!

1 REACTIE

 1. Als rasechte Haarlemmer ben ik 44 jaar geleden naar nieuwkoop verhuist i.v.m. mijn werkzaamheden.
  Haarlem is nooit uit mijn gedachte geweest. Dagelijks lees ik het Haarlems dagblad op mijn pc.
  Uw krant boeit mij enorm, en ik lees hem met volle overgave.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here