Sommige mensen hebben twee linkerhanden wanneer het op het maken van creatieve hoogstandjes aankomt (ik ben er helaas ook één van). Gelukkig heeft Paul de Groot (PdeG is zijn artiestennaam) daar geen last van. Integendeel, hij maakt toffe kunstwerken die zeker een keer in de spotlight gezet mogen worden.

‘Even’ een muurschildering maken

We spraken met Paul af in een tentje vlakbij Centraal station. Hij was die dag een vriend aan het helpen met verhuizen. Echter was hij geen verhuisdozen aan het tillen, maar ‘even’ een muurschildering aan het maken voor in het nieuwe huis, want dat is waar Paul goed in is. Niet heel lang geleden zei hij zijn kantoorbaan op om zich fulltime bezig te gaan houden met het maken van kunstwerken. Een gedurfde actie waar sommigen alleen maar van durven te dromen. Waar hij eerst alleen nog maar kunst in het weekend maakte, gaat er nu geen moment van de dag meer voorbij waarbij hij niet creatief bezig is. Over dromen werkelijkheid maken gesproken, trekt hij er binnenkort met zijn vriendin en (nu nog) legergroene camper op uit om Europa kennis te laten maken met zijn kunst. Tof!

Wat maakt PdeG zoal?

Het maken van muurschilderingen/ schilderijen met acryl en spuitbussen is helemaal zijn ding. Regelmatig maakt hij kunstwerken in opdracht, waarin hij zijn verschillende stijlen kwijt kan. Zo ook voor de internationale taalklas in Schalkwijk met het thema ‘ruimte’. Paul mocht zijn creativiteit de vrije loop laten op het muurtje van het schoolplein met een kleurrijke muurschildering als resultaat. Tijdens zo’n opdracht werkt hij graag in een kader waarin hij de balans zoekt tussen de voorkeuren van de opdrachtgever en zijn eigen artistieke vrijheid. “Een kunstwerk moet natuurlijk wel eigen zijn”, aldus Paul. Naast het schilderen geeft hij ook af en toe workshops. Op de St. Bavoschool bracht hij de kinderen wat meer bij over het thema street art. Zo leerden de kids hun eigen creativiteit ontdekken met blije koppies als resultaat!

PdeG

PdeG
Paul is gecharmeerd van het tekenen van vrouwelijk naakt en laat daarbij ook graag bomen en bergen terugkomen in zijn schetsen.

#Luckyfind

Zo reist niet alleen Paul binnenkort wat af, ook zijn tekeningen zien wat van de wereld. Waar anderen tijdens een treinreis bijslapen of obsessief hun social media checken, tekent en schetst Paul er op los en laat hij zijn tekeningen achter. Dit noemt hij zijn ‘Lucky finds’. “Ik vind het tof om mensen blij te maken met mijn werk. Ik krijg dan ook af en toe berichten op Instagram van mensen die mijn tekening gevonden hebben. Dat is gewoon heel cool”. Zo vonden twee toeristen uit New York zijn tekening in de trein en hebben deze een mooi plekje in hun huis gegeven. Je kunt zijn tekeningen op Instagram vinden met de hashtag #luckyfind.

Dus, heb je nog ergens een wit muurtje thuis of op kantoor die wel een likje verf kan gebruiken? You know what to do. Laat ons weten wat jij van PdeG’s kunstwerken vindt!

PdeG
Het kunstwerk waar Paul tot nu toe het meest trots op is. Need I say more?

Nieuwsgierig geworden? Volg PdeG op zijn instagram: p_de_g of website:  www.artbypdeg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here