Aankomend weekend is de Kunstlijn weer bij ons in de stad. Achter elk raam en in elk steegje kun je iets tegenkomen. Maar Haarlem is groot en ook met plattegrond is keuzes maken nog niet zo makkelijk. Daar gaan wij van Haerlems Bodem jou mee helpen door een kleine, uiteenlopende selectie uit te lichten. Vandaag is dat beeldend kunstenares Christie Greeve

Christie Greeve

Je kunt wel schilderen met penselen of tekenen met een potlood maar Christie Greeve schetst hele verhalen met rijgtechnieken: verhalen in haar hoofd, die ze zonder een echt idee of voorbereiding weergeeft op een wafeldoek met acryl. Door de regie over de kleuren en compositie te houden, geeft dit haar een vrij gevoel. Haar leven als verpleegkundige in ziekenhuizen en haar periode in Ghana zijn terug te vinden in haar werk. Spelend met haar eigen ontwikkelde ‘Draadtaal’ vertelt ze haar eigen verhalen en die van anderen.

Christie Greeve

Christie werkt graag met textiel: de zachte, aaibare textuur is een verlenging van haar verhalen. Ze werkt met veel kleur, passend bij de locatie waar ze haar werk exposeert. De klassieke inrichting van Garonne creëert een interessant contrast met de doeken. Loop dit maal niet voor een ijsje naar binnen bij Garonne, maar neem een kijkje bij de verhalen van Christie.

Disclaimer: Aan de Kunstlijn doen enorm veel kunstenaars mee. Daarom is deze selectie ook door smaak beïnvloed. Dat betekent niet dat de andere kunstenaars niet de moeite waard of minder goed zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here