4 maart 2020 vindt in de Philharmonie Haarlem opnieuw een TEDxHaarlem-bijeenkomst plaats. Tijmen Bos, commercieel directeur Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix, is een van de sprekers. Net als Ernst-Jan Kuiper, woordvoerder Extinction Rebellion, en longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter, die strijden tegen de lobby van de tabaksindustrie.

‘Impossible to ignore’ 

TEDxHaarlem 20 alle namen
Pauline Dekker en Wanda de Kanter. Foto: Marjory Haringa

TEDxHaarlem 2020 heeft als thema ‘Impossible to ignore’ meegekregen. De zelfredzame burger wacht niet af, maar onderneemt actie. Kijk naar de (klimaat)protesten, overal in Europa. En de sociale initiatieven om het onderwijs relevanter te maken voor studenten en de wereld om hen heen. Waar komen deze burgerinitiatieven vandaan? En hoe komt het dat deze zo succesvol zijn?

TEDxHaarlem 20 alle namen

De sprekers van TEDxHaarlem 2020 vertegenwoordigen partijen en stromingen die zich niet zomaar laten wegzetten, maar zelf het heft in handen nemen. Tijmen Bos is als commercieel directeur betrokken bij de terugkeer van de Formule 1 op circuit Zandvoort. Ernst-Jan Kuiper laat zien dat de acties van Extinction Rebellion achter de schermen zeer professioneel georganiseerd zijn. Longartsen Pauline Dekker en ‘Zomergast’ Wanda de Kanter gaan de strijd aan met de lobby van de sigarettenindustrie.’Ecomodernist’ Hidde Boersma zet zich verrassend genoeg af tégen consuminderen. Nart Wielaard stelt ons vertrouwen in data en algoritmes op de proef. En Jaya Baloo won de Cyber Security Executive of the Year Award en is verkozen tot rolmodel in de Inspiring Fifty Netherlands. In een sprekerscarrousel komen Else Baelde, Lennard Duijvestijn en Monique Pouw tot slot aan het woord. 

Informatie en kaartverkoop 

TEDxHaarlem vindt plaats op 4 maart 2020 van 16.00-22.00 in de Philharmonie Haarlem (Kleine Zaal). Tickets kosten 47,50, inclusief een kleine avondmaaltijd, er zijn nog enkele tickets verkrijgbaar via de Philharmonie of tedxhaarlem.nl. 

Over TEDxHaarlem

TEDxHaarlem is een Amerikaans concept, waarbij sprekers plaatsnemen op een rode stip. TED Talks worden gehouden binnen de thema’s van TED: Technology, Entertainment en Design, en behoren tot de meest bekeken video’s op YouTube. Een TED Talk is een tot in de puntjes voorbereide presentatie. Iedere spreker krijgt ter voorbereiding een sprekerscoach toegewezen. 

Meer HB? Check hier verhalen uit het Dolhuys.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here