In samenwerking met TEDxHaarlem organiseerde Zaamen (flexwerk-locatie aan de Nieuwe Gracht) de livestream-bijeenkomst in de luxueuze mensa van het pand. Hier konden TEDfans onder het genot van een drankje en een goede maaltijd, gezamenlijk naar de sprekers van TEDxHaarlem kijken.

Zo’n 20 aanwezigen verzamelde zich in het indrukwekkende pand aan de Nieuwe Gracht. Sommige omdat ze er werken en de uitnodiging via andere flex-plek-werkers hadden gekregen, andere omdat ze naast het net hadden gevist wat betreft de aanwezigheid in het Teylers museum. Allemaal heel bewust en geïnteresseerd in hetgeen TEDxHaarlem te vertellen had. Voor deze gelegenheid had Zaamen een speciaal ‘walking “Small” diner’ georganiseerd.

TEDxHaarlem_Zaamen_Haerlems_Bodem

Iedereen wordt vriendelijk onthaald en voorzien van een drankje.  Het publiek in Zaamen was enthousiast en zeer benieuwd naar het verloop van de avond. Helaas kwam de livestream slecht op gang. De gasten van Zaamen werden hierdoor wat onrustig en bij sommige ontstaat de twijfel om nog te blijven. “Wellicht dat de verbinding thuis beter is.” Gelukkig biedt Zaamen voldoende technische mogelijkheden en na een klein beetje stress wordt de uitzending voortgezet in de kelder van het pand. Door de slechte verbinding missen we helaas wel het eerste half uur van het programma. Tijdens de talk van Aaron Koblin komt de stroom gelukkig echt goed op gang. Geluid en beeld loopt gelijk en we kunnen de talk van Anna Chojnacka prima volgen.

TEDxHaarlem_Zaamen_Haerlems_Bodem_3

De eerste pauze brak aan en voor de gasten wordt een heerlijke warme maaltijd geserveerd. Hierdoor kunnen ze weer even op kracht komen. De frustraties over de slechte verbinding hebben toch iets meer van onze energie gekost dan we dachten. Tijdens de pauze wordt er hevig gepraat over TED, ondernemen, social media en de rest van het programma.

TEDxHaarlem_Zaamen_Haerlems_Bodem_2

Na de pauze kwam de livestream echt goed op gang en waren er geen problemen meer. Onder de indruk was men van Bibi Veth en luisterde muisstil naar haar verhaal. Het publiek was inmiddels wat uitgedund, de slechte verbinding in combinatie met het toch wat gebrekkige Engels van de sprekers maakte het moeilijk om te volgen. De echte TEDfans blijven zitten en luisteren. Het verdere programma verloopt goed op een paar kleine haperingen, tegen het einde, na.

Zaamen is een fantastische locatie voor een event als deze en had alle potentie om ook het gevoel uit het Teylers museum over te brengen. De gastvrijheid en ambiance was goed en ook het eten van top kwaliteit. Toch jammer dat niet veel mensen hier op af zijn gekomen. Waarschijnlijk heeft de gedachte: ‘als ik niet in het Teylers museum kan zijn, dan maar helemaal niet’ de boventoon gespeeld. Laten we er vanuit gaan dat er volgend jaar weer een livestream wordt georganiseerd vanuit Zaamen, met een directe verbinding, een fantastische maaltijd en nog meer TEDfans bij elkaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here