De stijgende zeespiegel kan voor de nodige problemen zorgen. Waar we sommige van die problematiek konden oplossen met dijken en een Deltaplan, zijn deze toepassingen in de toekomst misschien niet meer toereikend. Op de tekentafels van de Nederlandse ingenieurs zien we nu extremere, en inventievere maatregelen.

Stijgende Zeespiegel

Tegenlicht-uitzending over de Stijgende zeespiegel

Hoe gaan ingenieurs om met de fundamentele onzekerheid omtrent de zeespiegelstijging en welke invloed heeft dit op de Nederlandse identiteit? Hierover ging de VPRO-Tegenlicht uitzending die op 22 september te zien was. Op 1 oktober wordt dit thema verder besproken tijdens de de Tegenlicht meet-up in de Pletterij. De wekelijkse Tegenlichtuitzendingen van de VPRO zijn aanleiding voor de Pletterij om één keer per maand een discussiebijeenkomst te houden over een van de uitzendingen. Er worden fragmenten getoond en gediscussieerd met gasten. Dit keer zijn de gasten: Harold van Waveren (Rijkswaterstaat, voorzitter van de Landelijke Coördinatiecommissie Overstromingsdreiging), Hetty Klavers (bestuurslid Unie van Waterschappen en Dijkgraaf van het Waterschap Zuiderzeeland) en Roderik van de Wal (hoogleraar ‘sea level rise and coastal impacts’ aan de Universiteit Utrecht). De presentatie van de avond is in handen van Jaap Tielbeke van De Groene Amsterdammer. Voor meer informatie check hier hun website.

Waar en wanneer?

Dinsdag 1 oktober vanaf 20:00 uur tot en met 22:00 uur bij de Pletterij in Haarlem. Meer HB? Lees hier over de Boekstartcoach.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here