TelmoMiel maakt ‘Kunst op de Kamp’ – VIDEO

0
362

De gemeentelijke parkeergarage De Kamp is gelegen in het centrum van Haarlem, dichtbij het Frans Hals Museum en de Gedempte Oude Gracht. Het is een iets oudere parkeergarage, maar wel relatief ruim… Sinds het voorjaar van 2018 is het groene horecapaviljoen de Dakkas hier gevestigd. Om het gebouw en de buurt een nog aantrekkelijkere look & feel te geven bedachten de oprichters dat de buitenkant meer aantrekkingskracht kon gebruiken. Check de video!

Kunst op de Kamp
Voorstanders kunst in de openbare ruimte Parklab (o.a. bekend van Parksessies) en Studio Locomoco werden ingeschakeld om de uitvoering van dit project – Kunst op de Kamp – op zich te nemen. Met ondersteuning van de Gemeente en het BPD Cultuurfonds werd kunstenaars duo TelmoMiel uitgenodigd om de Kamp te verfraaien. Dat dat gelukt is, is een ding dat zeker is. Haerlems Bodem volgde de kunstenaars Telmo en Miel gedurende week en vroeg hen naar het hoe en waarom van het door de buurt gedoopte ‘Mona Gaga’

TelmoMiel

“We hebben drie verschillende schetsen aan de bewoners van de buurt laten zien. Het was belangrijk dat Men mocht mee beslissen en uiteindelijk is het deze geworden.”

TelmoMiel

Miel (Amsterdam, geboren in mei ’84) en Telmo (Rotterdam, geboren in juni ’89) startten hun bedrijf TelmoMiel begin oktober 2012. Hun ontmoeting in 2006 maakte hun tijd op de Academie een succes. Bijna alles wat ze leerden, verkregen ze door met elkaar te werken. Telmo en Miel begonnen samen muurschilderingen te maken, met individuele stukken in één compositie. Dit evolueerde naar het samen schilderen van één beeld, waarbij concepten en ontwerpen werden gemaakt als een duo.

TelmoMiel

Met respect voor beide visies vonden ze dat ‘perspectief’ een van de belangrijkste en meest interessante aspecten van kunst is. Het perspectief van de maker ten opzichte van de toeschouwer, het verschil in intentie, betekenis en interpretatie. Perspectieven op concept, kleuren, compositie enzovoort. Het idee van ‘meerdere kijkpunten’ en meningen is een voortdurende ontdekking in hun werk.

Meer videos van Haerlems Bodem zien? Volg ons via ons Youtube kanaal.

Ook waren wij aanwezig tijdens de opening van het kunstwerk, hier schreven wij een artikel over. Check hem hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here