Haarlem is gezegend met tal van gezellige terrassen. Het merendeel ligt in de stad. Soms heb je echter zin in wat meer rust en ruimte om je heen. In Penningsveer komt het beste van werelden samen. Haerlems Bodem genoot in de zon en in het groen op het bruisende terras dat Jorevents hier dit voorjaar opende.

Rust van het buitengebied

Fiets-, vaar- en wandelliefhebbers die graag de groene zoom bezoeken, kennen ongetwijfeld Penningsveer. De bedrijvigheid van de Waarderpolder maakt hier uit het niets plaats voor het groen en de rust van het buitengebied. Wuivend riet, een oud-Hollandse molen en het idyllisch kronkelende riviertje De Liede doen je vergeten dat je slechts een paar honderd meter van de drukke stad verwijderd bent. Een middagje vakantie vieren in eigen omgeving is eenvoudiger dan je denkt. 

Bij een dagje uit hoort natuurlijk een goede kop koffie, een smaakvolle versnapering of een lekkere borrel. Sinds kort kan je hiervan ook in Penningsveer weer genieten. Jorevents streek neer in het jachthaventje van Van Assema. Vanuit hun foodtruck bedienen ze een gezellig terras op een geweldige locatie. 

Foodtruck Jorevents

Aan de waterkant gezeten kijk je uit op de bootjes die het haventje aandoen of verlaten. De herrie van het stadse verkeer heeft plaats gemaakt voor het gekwetter van vogels, het gewuif van riet en het gekabbel van de rivier. De zwoele deuntjes die op een gepast geluidsniveau uit de speaker bij de foodtruck komen geven je het gevoel even helemaal weg te zijn van het dagelijkse leven.

We strijken neer op één van de banken in de zon. Dit laatste is een vrijwillige keuze – voor de minder zon-behoeftigen zijn er lekkere zitjes onder royale parasols. We worden begroet door de vriendelijke staf, en werpen een blik op de menukaart. Er is voor ieder wat wils, wat op een buitenlocatie nòg iets prettiger is dan in de stad. Je hebt er immers niet veel alternatieven als de kaart heel specifiek is. Daar heb je bij Jorevents in ieder geval geen last van – hier is voor een ieder iets lekkers te krijgen.

Wat opvalt is de ongedwongen sfeer. Toen deze uitspanning nog Bij Van Assema heette, was die ook zeker aanwezig, maar dat een nieuwe uitbater die weet te behouden is natuurlijk niet vanzelfsprekend. Het is Jorevents gelukt, en dat maakt een bezoek heel aangenaam. 

Tijdens ons bezoek draait Jorevents met een staf van vier personen, en dat gaat ze goed af. We hebben een diverse bestelling, maar dat staat niet in de weg dat alles spoedig, lekker bereid en op de juiste temperatuur de weg naar onze tafel vindt. Alles wordt door een glimlach vergezeld en smaakt zoals je van te voren hoopt dat het doet. Het maakt de keuze hier neer te strijken de juiste. Ga je wandelen, varen of fietsen aan de oostkant van Haarlem, of zoek je gewoon een leuke plek om even tot rust te komen, dan is Jorevents Bij Van Assema een aanrader. 

Wissel van de wacht

‘Toen Van Assema hier stopte met Bij Van Assema hebben ze gezocht naar iemand die in de weekenden het terras wilde uitbaten. Via-via kwamen wij met hen in contact. Eigenlijk hoefden we niet lang na te denken, te meer omdat iedereen in mijn omgeving ook overtuigd was dat we dit hier moesten doen. Het is natuurlijk een geweldige locatie, dus dat nodigt uit om onze gasten geweldig te ontvangen. Dat gaan we dan ook graag doen,’ aldus Joris van Jorevents. 

Jorevents is geopend op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Het terras is gevestigd in de jachthaven Van Assema, Penningsveer 5 in Haarlemmerliede. ‘Terrassen in het groen’ is een redactionele serie over de horeca buiten de stad, gekozen door onze vrijwillige redacteuren; het betreft geen betaalde content.   

Beeld: Socials Jorevents

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here