Benieuwd naar de wereld vol sagen en legenden? En zin om je wandelschoenen aan te trekken en Haarlem te ontdekken? Ga dan terug in de tijd met de StoryTrial stadswandeling zondag 17 november. Zo kan je Haarlem en haar geschiedenis opnieuw ontdekken.

Terug in de tijd

Tijdens deze stadswandeling vertelt acteur Franciscus van het theatergezelschap Stadsavonturen verhalen over Haarlem. Wandelend door de Haarlemse binnenstad kom je terecht in een wereld vol fantastische sagen en legenden. Je ontmoet koningen, uitvinders, helden en schurken. Sterker nog: je gaat met hen op avontuur.

Foto: Mark de Jong

Samen met verteller Franciscus beleef je het voorname Haarlem van Graaf Willem, Pieter Teyler en Laurens Janszoon Coster. Maar je staat ook naast Kenau op de barricaden om de stad te verdedigen tegen het Spaanse leger. Hoe dat gaat aflopen? Dat ontdekt je allemaal tijdens de StoryTrail stadswandeling Haarlem, een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud.

Franciscus

Je kan van Franciscus een gepassioneerde verhalenverteller verwachten met een grote liefde voor geschiedenis. Franciscus vertelt zelf op de website van Storytrail: ‘Ik mag mensen graag meenemen naar de tijd en plaats waar het verhaal zich afspeelt, een beeld schetsen en laten ervaren hoe het toen was. En mocht er een -smeuïg- detail zijn dat officiële geschiedschrijvers buiten de boeken hebben gehouden, dan laat ik juist daar graag een lichtje op schijnen.’

Wandel mee

Zin om je benen te strekken en de geschiedenis van Haarlem opnieuw te beleven? Ga dan mee zondag 17 november om 14:00 uur. Belangrijk is dat je je plekje reserveert via de website: storytrail.nl. De kaarten zijn normaal vanaf 17 euro, maar als je de kaarten reserveert met de kortingscode STORYTRAIL9AL4479 betaal je 12 euro per persoon.

Ga je liever zelf op ontdekking? Lees dan het artikel hoe je met een historische kaart van Haarlem uit 1450 de stad kan ontdekken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here