Sinds de tweede lockdown in oktober 2020 was ook Patronaat weer maandenlang gesloten. Maar met de lonkende vooruitzichten van versoepelingen van de Corona-maatregelen, gaat het Patronaat weer even open. Op 28, 29 en 30 april worden drie testevenementen op 1,5 meter georganiseerd. Met een negatieve coronatest op zak, mogen 150 bezoekers aanwezig zijn bij de concerten van DeWolff, Altin Gün en Jungle By Night. Haerlems Bodem was erbij.

DeWolff

Stage 1,5

Afgelopen zomer maakten we al kennis met Patronaat’s coronaproof-concept Stage 1,5 concert. Na de tweede lockdown moest Patronaat noodgedwongen de deuren weer sluiten. In de afgelopen maanden werden de nodige livestreams vanuit onze poptempel verzorgd en ontving Patronaat verschillende ‘artists in residence’ die de grote zaal gebruikten om te werken aan hun live-productie. Maar publiek was er niet te bekennen. En dat gaat nu tijdelijk veranderen, in de hoop dat binnenkort meer events mogelijk zijn.

DeWolff

Toegang

Nadat je als één van de 150 gelukkigen een kaartje hebt gescoord voor het concert, moet je maximaal 40 uur voorafgaand aan het event een sneltest laten afnemen. Via www.testenvoortoegang.nl kan je die simpel en gratis inplannen. Een kwartier na die test ontvang je direct al de uitslag. En met een negatieve uitslag-QR op je speciale CoronaCheck-app kan je naar binnen. Let the show begin! En om te benadrukken dat dit eerste testament een bijzondere gebeurtenis is, werd iedereen onthaald met een glas bubbels.

DeWolff

DeWolff

Het laatste album Wolffpack van Luka van de Poel, Pablo van de Poel en Robin Piso werd in februari uitgebracht compleet met een ronkende livestream. En als dat nog niet genoeg was speelden DeWolff zich vanuit TivoliVredenburg dwars door de lockdown heen met een marathon waarin alle negen albums integraal live uitgevoerd werden. Dat DeWolff met hun rauwe psychedelische southern-rock een echte liveband is wisten we bij Haerlems Bodem al sinds hun laatste optreden in Haarlem.

Hoewel het publiek op dinsdagavond wat langzaam op gang kwam (toch weer even wennen), ging DeWolff als vanouds los. Heerlijk trekkende ritmes en zuigende solo’s op gitaar en Hammond-orgel. Laat dat maar aan de heren over. Ondanks de beperkingen kwam de sfeer er goed in en speelde DeWolff lang door. Een vader die met zijn dochter voortijdig de zaal verliet, werd door Pablo ter verantwoording geroepen: “Hé, waar gaan jullie naar toe?” Meerdere keren vroeg het publiek om nog meer nummers uit het 101 songs tellende DeWolff oeuvre. Een staande ovatie sloot het geslaagde eerste test-event af. 

DeWolff

Krijg je geen genoeg van muziek en Haerlems Bodem? Check dan hier naar het verslag van Roosbeef in Patronaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here