Zondag 29 september wordt er voor de 35e keer de Teva Halve van Haarlem georganiseerd. De Teva Halve van Haarlem heeft vijf verschillende onderdelen waaronder twee voor kinderen: de kabouterloop van 700 meter en een KidsRun van 1400 meter.

Naast de twee kinderlopen is er ook een parcours van 5 en 10 kilometer en natuurlijk de halve marathon. Alle afstanden staan bekend om de prachtige routes door Haarlem en haar natuur. Het parcours van de 10 kilometer en de halve marathon gaan onder andere langs Elswout en het prachtige laantje met de zeven bruggetjes.

Teva Halve van Haarlem

Kraantje Lek support de Kabouterloop en KidsRun

Dit jaar support Kraantje Lek beide kinderlopen. Met het startbewijs van de Kabouterloop en KidsRun kan je een gratis pannenkoek eten bij Kraantje Lek. Het restaurant onder aan de zandheuvel is een begrip in Haarlem en omstreken. Deze iconische plek heeft een nieuwe eigenaar, een andere speeltuin en menukaart. Daarnaast kan je perfect buiten op het terras genieten van de prachtige nazomer.

Teva Halve van Haarlem

Goed doel: Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het goede doel van de Teva Halve van Haarlem is dit jaar Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar. Als er thuis geen geld is om lid te worden van een sportvereniging betaalt het Jeugdfonds het lesgeld, de sportkleding en sportattributen voor het kind direct aan de sportvereniging. Dit met een maximum bedrag van 225 euro per kind per jaar.

Meedoen aan de Teva Halve van Haarlem?

Inschrijven kan tot maandag 23 september 9:00. Bij het inschrijven kan je een extra donatie doen voor het goede doel: Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem. Inschrijven kan op halvevanhaarlem.nl, hier vind je ook meer informatie.

Meer van Haerlems Bodem? Lees hier over de hardlooprondjes in Haarlem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here