Voor een goed techno-feest moet je naar Amsterdam, want in Haarlem is op dat gebied niets te beleven. Het is helaas een heersende gedachte onder veel Haarlemmers. Gelukkig niet helemaal waar, want afgelopen weekend deed het Patronaat een goede poging om het tegendeel te bewijzen. Ze nodigden niemand minder dan The Baron of Techno – Dave Clarke uit om met een gezelschap andere DJ’s naar Haarlem te komen. Haerlems Bodem was er bij en proefde de sfeer.

techno3

 

Underground gevoel
In beide zalen van het Patronaat draaiden diverse techno-dj’s, met Dave Clarke als headliner. De grote zaal staat om 1 uur ‘s nachts goed vol. De dj-booth is in de zaal gezet waardoor de afstand tussen de dj’s en het publiek klein is. De uit Detroit afkomstige DJ Bone weet het publiek goed op te warmen. Zijn underground geluid wordt ondersteund door de minimale verlichting in de zaal. Een goed begin. Als Dave Clarke opkomt, dan blijkt wel waar het publiek echt voor is gekomen: The Baron. De lichtshow wordt intenser en de mensen meer uitgelaten. We krijgen wat we willen: een energieke techno-set vol hoogtepunten.

techno1

Van kale mannen tot bebaarde hipsters
Het publiek is divers, waaruit blijkt dat er toch een draagvlak is voor een programmering als die van vanavond. De onderlinge sfeer is bovendien goed: breedgeschouderde mannen met kale hoofden high-fiven met bebaarde hipsters. Ondanks dat de kleine zaal minder bezoekers trekt, is de programmering een gewaagde maar geslaagde keus van het Patronaat. Één grote headliner vergezelt met andere DJ’s is een klassiek concept dat blijkt te werken. Het Patronaat stond tot 06:00 uur te schudden op haar grondvesten en dat bewijst toch wel dat je wel degelijk kan raven in Haarlem.

Voor meer techno in Haarlem kun je hier terecht:

9 mei – Edit The Moment Friends Gathering in Patronaat Café
30 mei – Edit Festival
Onderstroom
bRave
Haerlemsch Finest 

Tekst & fotografie: Wiebrig Krakau

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here