Altijd maar die mobiel of gamen op de Playstation, mensen hebben nauwelijks  genoeg tijd voor sociale interactie zonder die telefoon of andere digitale afleiding. Toch bewijst Douwe Geurts (30) het tegendeel: in The Boardroom kunnen mensen weer ouderwetsch spelletjes met elkaar spelen. Niet alleen een droom voor sommige bezoekers, maar ook voor Douwe. 

The Boardroom

Douwe zat vroeger op de hotelschool en had één droom: eigenaar worden van een bar. Nu is hij trotse eigenaar van The Boardroom. Het spelletjescafé was eerst Het Spellenhuis, waar je terecht kon om allerlei bord, kaart – en dobbelspelletjes te kopen. Doordat Douwe een kickstarter opstartte voor zijn eigen café, kwam hij in contact met het voormalig Spellenhuis. Niet veel later was The Boardroom een feit. Elke dag – behalve maandag – kun je voor maar 5 euro alle spelletjes spelen die in de kast staan. Het pand is verdeeld in twee gedeeltes: je komt binnen in de spelletjeswinkel, en loopt zo door naar het café. Hier kun je spelletjes spelen met eventueel een drankje of snack erbij, zoals biertjes, broodjes of nacho’s.

Hoe werkt het precies?

De moeilijkheidsgraad en bekendheid van de spelletjes zijn gesorteerd op basis van het spel Catan. 1x Catan betekent dat het spellen met dezelfde moeilijkheidsgraad zijn. Bij 2x Catan word het niveau moeilijker, enzovoort. Weet je niet precies welk spel je moet spelen, of kom je er niet uit hoe een spel moet? Dan komt er een heuse ‘Game Guru’ langs om je een goed advies te geven of een spel uit te leggen. Ook bestaat er een speciale appgroep voor mensen die spelmaatjes zoeken. Stuur een berichtje naar de Facebookpagina van het Boardroomcafé en zij bezorgen je een plekje in de appgroep.

Spellen testen

In The Boardroom komen allerlei verschillende soorten mensen: van vriendengroepen tot families, van jongeren tot kinderen. Ook kun je er terecht voor verjaardagen of heuse toernooien, zoals met het spel Catan. Een van de doelen van Boardroom is eigenlijk dat mensen spelletjes kunnen ‘testen’. Douwe: ‘Ondanks vele leuke spellen gebeurt het wel eens dat mensen het spel één keer spelen en er eigenlijk niks aan vinden. In het café kunnen mensen eerst spelen, en daarna in de winkel een spel kopen als ze het leuk vonden, mét korting’. In totaal staan er zo’n 400 spellen in The Boardroom, en elke week komt er wel eentje bij. Op maandag, als het pand gesloten, spelen Douwe en zijn team nieuwe spelletjes, en bepalen dusdanig welke in de winkel en het café komen te staan.

Kom je ook snel een kijkje nemen in The Boardroom? Check hier snel de site voor meer info

BewarenBewaren

BewarenBewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here