Eindelijk. Een prachtige zomerse woensdag in juli. In samenwerking met Patronaat staat op Woodstock69 het concert van The Cat Empire gepland. Namens Haerlems Bodem mag ik er bij zij. 

_DSC0075

Ondanks het stralende weer is het niet druk op de weg naar het strand. Ik rij in één ruk van huis naar de parkeerplaats en vind nog een mooi plekje ook. Ook het strand zelf is heerlijk rustig. In het water zie ik een tiental surfers dobberen terwijl ik richting Woodstock69 loop. Na een soepele doorgang bij de ingang wandel ik naar het terras en schrik me kapot. Wat een contrast. Het concert is uitverkocht en hoe! Het kost me een hoop moeite om me door het publiek te verplaatsen. Er is werkelijk geen 30 centimeter vrije ruimte te vinden. De moed zakt me in de schoenen, dit is mij véél te druk. Door een kleine vertraging was ik al wat later aangekomen dan ik wilde en mis hierdoor de tweelingbroers, die samen Pierce Brothers vormen. Ook dat nog. Dit is toch geen valse start van een avond die zo mooi zou worden?

_DSC0083
Na wat onrustig zoeken naar een plek met uitzicht op het podium begint The Cat Empire. Inmiddels sta ik helemaal achterin op het terein tegen het hek dat Woodstock69 omsluit. Voordeel van deze plek is wel dat ik ook zicht heb op het enthousiaste publiek voor het podium. De handjes gaan veelvuldig de lucht in en er wordt veel gedanst. Logisch, de band brengt berg aan energie met hun opzwepende nummers en veelzijdige mix aan muziekstijlen.

_DSC0097
_DSC0048
_DSC0090

The Cat Empire (Melbourne) is inmiddels alweer ruim tien jaar aan het touren en zo te zien hebben de mannen er nog steeds lol in. Met zulk publiek kan dat eigenlijk ook niet anders. Zoals gezegd wordt er veel gedanst, gejoelt en meegezongen. Van voor naar achter, iedereen doet mee. De band bespeelt vele instrumenten en de twee zangers zelf grijpen ook geregeld naar hun instrumenten en blazen of drummen lekker mee.

_DSC0131

_DSC0138
Had ik al gezegd dat het druk was? Het was zo druk dat ik veelvuldig alleen ruggen zag en daardoor delen van het optreden op mobieltjes die aan het filmen waren moest meekijken om nog wat te zien. Wat mij betreft mogen ze de grens aan kaarten wel wat naar beneden schroeven. Of ik moet gewoon zorgen dat ik op tijd binnen ben…? Uiteindelijk was The Cat Empire gewoon erg goed en maakte er, samen met het publiek, één groot feest van. Met een gemeende glimlach op mijn gezicht ga ik weer huiswaarts. Het werd toch nog een mooie avond.

_DSC0143

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here