Love is in the air… Vergeet Happ’n, Tinder, Innercircle, Plekk en andere – ooit zulke hippe – date-apps. De nieuwste rage is ouderwets koppelen. Handmatig, op basis van menselijke tussenkomst, daten. Onlangs is de app ‘Once’ gelanceerd die gebaseerd is op dit principe. Nog niet in Nederland beschikbaar, dus we doen het zelf. In Haarlem.

De gloednieuwe liefdesrubriek op Haerlems Bodem is recentelijk van start gegaan en we mogen nu al niet klagen over het aantal binnengekomen aanmeldingen. Het matchen is begonnen, de voorbereidingen zijn getroffen. Lenteweer, een gezellige strandtent en een ondergaande zon zijn besteld; ingrediënten voor een prachtige avond van ons eerste love-koppel: Frits en Nienke.

Nienke (28)
Eigenaar webwinkel
Zoekt een nonchalante man, type surfer. Wat ik enorm kan waarderen aan een man is als hij een duidelijke passie heeft voor iets…

Nienke the day after:

En, fit vandaag?
Nou niet helemaal, ik lag om 02.00 uur pas in mijn bed.

Oh?
We hebben de hele avond gezellig gekletst en zijn gebleven tot Vooges sloot, daarna zijn we samen op mijn fiets naar het station gegaan. Frits moest nog terug naar Amsterdam. Mijn band was zacht en oh ja, we kwamen ook nog een hert tegen onderweg waar we naar hebben gekeken. En toen was het zomaar 02:00 uur.

Het klinkt heel relaxed…
In het begin was het wel onwennig, ik had nog nooit een blind date gehad. Maar het was heel erg leuk, we hebben veel gekletst onder andere over ons raakvlak op het creatieve vlak.

Wat vond je leuk aan hem?
Hij was heel gezellig en praatte voldoende – er vielen geen stiltes. Hij denkt over veel dingen hetzelfde als ik, we hadden wel een klik. Hij praatte gepassioneerd over zijn werk en ook over zijn belevenissen in Chili waar hij heeft gewoond. Het leeftijdsverschil is groot, maar ik merkte helemaal niet aan hem dat hij een stuk ouder was. Hij zag er jonger uit en gedroeg zich ook jonger.

Wat vond je minder leuk?
Hij kwam niet helemaal overeen met de foto die ik vooraf zag. Hij had nu minder lang haar en een baard. Ik vind langer haar mooier en eerlijk gezegd heb ik niet zoveel met baarden.

Ga je hem nog een keer zien?
Dat weet ik niet, hij heeft mijn nummer dus ik hoor het wel.

De volgende dag spreken we ook Frits.

Frits (37)
Architect
Heeft niet een bepaald type in zijn hoofd, merkt vanzelf wel of het klikt.

En, leuke avond gehad?
Jazeker, we hebben de hele avond gekletst met elkaar, het was erg gezellig en ongedwongen.

Was het een match?
Dat weet ik niet, het was in elk geval gezellig en er was wel een klik. Anders hou je het niet zo lang met elkaar vol. Ik had nog nooit eerder een blind date gehad, maar het viel me erg mee. Het is juist wel prettig als iemand anders de bemiddeling doet, die kijkt toch op een andere manier naar je dan jezelf doet. Een mooi alternatief voor dating-apps waarbij je eenzijdig zoekt en vooral kijkt naar iemands uiterlijk.

Wat vond je leuk aan haar?
Ze had een erg mooie lach.

Wat vond je minder leuk?
Dat weet ik niet, er schiet me zo niks te binnen wat me tegenviel.

En nu?
Ik heb haar nummer en ik denk dat ik nog wel contact ga opnemen.

Datum: 30-03-2017 | Locatie: Vooges Strand, Zandvoort aan Zee | Duur: 20:00 – 02:00 uur

glaswijn vooges

Ook op date?

Wil jij ook kans maken op een date met de leukste Haerlemmer? Geef je dan op via lovebuzz@haerlemsbodem.nl en vermeld in 5-10 zinnen wie je bent en wat je bezighoudt. We willen ook graag weten hoe oud je bent, hoe oud jouw date mag zijn (boven- en ondergrens), welke eigenschappen je aantrekkelijk vindt in de ideale man/vrouw en voeg ook even een foto van jezelf toe (het oog wil ook wat!). Het eerste drankje is van ons, maar we zullen je na afloop van de date natuurlijk wél bellen om te vragen hoe het was!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here