Een gloednieuwe productie met een internationale cast van elf operazangers en twaalf musici o.l.v. Tamir Chasson, dirigent en artistiek leider van The Fat Lady. Operagroep THE FAT LADY​ zingt op​ 1 juni DIE ZAUBERFLÖTE​ in het Bloemendaals Openluchttheater C​aprera.

Die Zauberflöte een fantasierijk sprookje
Hoofdrolspelers zijn prins Tamino, prinses Pamina en vogelverschrikker Papageno . Tijdens een muzikale zoektocht naar de ware liefde, ontdekken ze ook de kracht van de natuur en de schoonheid van het leven. Artistiek leider Tamir Chasson heeft een onconventionele bewerking gemaakt van Mozarts partituur voor een kamerensemble. Er is geen mooiere plek om deze klassieke opera van Mozart op te voeren dan Openluchttheater Caprera, dat dit jaar zijn 70-jarig bestaan viert. Die Zauberflöte is een gloednieuwe productie met een internationale cast van elf operazangers en twaalf musici o.l.v. Tamir Chasson, dirigent en artistiek leider van The Fat Lady. Het projectkoor en de drie jeugdige zangeressen van Muziekinstituut Sint Bavo, gecoacht door Sarah Barret, geven deze productie een lokaal tintje. Inbreng van drie jonge zangeressen van Muziekinstituut Sint Bavo, gecoacht door Sarah Barrett en een team van dertien jonge dansers van Danshuis Haarlem, gecoacht door choreograaf Haya Maëla, maakt het gezelschap compleet.

The Fat Lady Opera Talk

OPERA-TALK
In aanloop naar de voorstelling is een speciaal programma samengesteld. Woensdagavond 23 mei 2018 opent de Dorpskerk in Bloemendaal de deuren voor ‘Opera Talk’. Tijdens deze samenkomst vertelt Tamir Chasson over de voorbereidingen en de achtergrond van Die Zauberflöte. Ook zullen enige stukken ten gehore worden gebracht. Deze talk staat onder leiding van ambassadeur van The Fat Lady en tv-persoonlijkheid Janny van der Heijden. Bekijk ook de video waarin Janny van der Heijden in gesprek gaat met Tamir Chasson over het ontstaan van en de passie voor Operagroep The Fat Lady.

The Fat Lady
The Fat Lady maakt sinds 2014 sprankelend en verrassend operatheater. Deze jonge operagroep is een springplank voor aanstormend talent. Met enorme inzet en bescheiden middelen inspireren zangers, musici en theatermakers elkaar tot gepassioneerd muziektheater. Ze geven klassieke opera’s eigentijds vorm en ensceneren deze op ongebruikelijke locaties. Zo creëren ze een nieuwe visie op opera voor alle leeftijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here