Zestien praalwagens, zestien verschillende ontwerpen met als gezamenlijk thema Dutch Design. Ga er maar aan staan. Dit jaar nemen Esther van Waardenburg en haar man Pieter dit grote project voor hun rekening. Haerlems Bodem ging langs bij de opbouwdagen in Sassenheim en legde de vorderingen vast op beeld.

Een avontuur dat maanden geleden begon met een leeg A3-tje beleeft komend weekend zijn hoogtepunt. Bloemsierkunstenaar Esther, geboren en getogen in Sassenheim, ziet haar ontwerpen tijdens deze opbouwdagen steeds meer tot leven komen. En straks trekt de stoet door ‘haar’ bollenstreek. Ze vindt het een grote eer om dit te mogen doen. “Maar met een eigen bloemenwinkel en twee kleine kinderen thuis was het wel even wikken en wegen voor het definitieve besluit werd genomen. Je kunt van te voren niet inschatten hoeveel werk het is.” Esther heeft uiteindelijk heel wat nachtelijke uurtjes in haar ontwerpen gestoken.


Esther en Pieter bij de Eftelingwagen

In de enorme hal van DeLeeuw Flowerbulbs heeft iedere wagen zijn eigen plekje. De ‘skeletten’ van de kunstwerken worden eerst gewikkeld met karton of plastic en vervolgens bedekt met purschuim. Daarna kan het steken beginnen: hyacinten vormen de basis maar ook narcissen en tulpen worden gebruikt. En lichtjes natuurlijk. “Zodra de wagens hier staan, is het eigenlijk gewoon klaar. Maar als een bloemstuk niet op de juiste manier uitkomt of er mist iets, kan dat nog wel worden aangepast.

Wat verwacht Esther zelf van het corso? “Een bloemist zegt altijd ‘ik voel het of ik voel het niet’. We zijn heel erg divers aan het ontwerpen gegaan om iedere wagen het wauw-effect te geven. Dat is wat ik wil bereiken.” En volgend jaar weer? “We hopen het van harte!

Alle informatie over het Bloemencorso van de Bollenstreek vind je op de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here